Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Harm Hoeve Bolsward, Friesland


Naam:
Orgelconcert Harm Hoeve
Datum:
29 mei 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
http://www.youtube.com/watch?v=ifoEcs-RFkI
Omschrijving:

FEESTELIJK ORGELCONCERT IN BOLSWARD OP HEMELVAARTSDAG DOOR HARM HOEVE

Op 29 mei geeft Harm Hoeve zijn jaarlijkse orgelconcert op Hemelvaartsdag in de Martinikerk te Bolsward, inmiddels al voor de twaalfde keer. De orgelbespeling begint ’s middags om 16.00 uur.

De organist heeft een boeiend en afwisselend programma samengesteld waarin koraalbewerkingen en literatuur elkaar afwisselen. De vele mogelijkheden van Bolsward's beroemde orgel zullen tijdens de orgelbespeling aan bod komen. Van Händel worden een aantal delen uit zijn bekende "Water Music" gespeeld; heel vrolijke en aangename muziek om naar te luisteren. Bach is vertegenwoordigt met een deftige Preludium en Fuga in C. Het pianowerk "Rondo alla turca" van Mozart blijkt ook op orgel te klinken. Laat u verrassen door een creatieve bewerking. Pianist Michael Schütz (de Louis van Dijk van Duitsland) schreef 20 stukken voor orgel om te laten horen dat lichte muziek ook op orgel mogelijk is. Harm Hoeve speelt tijdens dit concert een aantal delen uit dit oeuvre. De koraalbewerkingen die gespeeld zullen worden zijn van de hand van Jan Mulder, Willem Hendrik Zwart en de concertgever.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; " enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers." (aldus een recensent)

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor.

Adres:
Martinikerk, Groot Kerkhof 1A
Postcode:
8701HG
Plaats:
Bolsward (Boek overnachting in Bolsward)
Dagje uit in Bolsward | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Hemelvaart
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Harm Hoeve, orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 7,50
Entreeprijs kinderen:
€ 3,50


Internetadres:
http://www.harmhoeve.nl
Email adres:
info apenstaartje harmhoeve.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Harm Hoeve.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-05-19 11:37:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar