Christelijke Muziek & Concertagenda

Feestelijke muziek voor strijkorkest in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Feestelijke muziek voor strijkorkest in Westerkerkmuziek
Datum:
24 mei 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Feestelijke muziek voor strijkorkest in Westerkerkmuziek
Op 24 mei a.s. om 16.00 uur wordt in de Westerkerk te Veenendaal, Goudvink 2 een concert gegeven door het Veenendaals Projectorkest o.l.v. Ad Verhage met medewerking van Theo-Hans Kuijvenhoven, hobo, en Koos Verhage viool. Zij spelen met begeleiding van het orkest het beroemde dubbelconcert voor hobo en viool van Johann Sebastian Bach. Naast dit dubbelconcert klinkt ook het concerto grosso opus 6 nr. 4 van Arcangelo Corelli, prachtige, speelse muziek uit de Italiaanse barok. Naast deze barokke werken staat een tweetal romantische werken uit Scandinaviƫ op het programma. Het concert begint met het Andante Festivo uit 1938 van de Finse componist Jean Sibelius en wordt afgesloten met een zeer beroemd werk van Edward Grieg, Fra Holbergs tid, Suite i gammel stil. De letterlijke vertaling vanuit het Noors luidt: Uit Holbergs tijd, suite in oude stijl. Het werk staat beter bekend als de Holbergsuite. De titel voert terug op de viering van de 200ste geboorte van de Noorse humanist en schrijver Ludvig Holberg in 1884. De muziek is op die tijd aangepast (oude stijl), min of meer Franse barok. Het is een voorbeeld van Noors neoclassicisme. De muziek, die origineel voor piano solo is geschreven, bestaat uit een introductie en vier dansen, waarvan de titels ook al verwijzen naar de tijd van weleer. Voor alle werken geldt dat ze heel toegankelijk zijn, een feest om naar te luisteren.
Het Veenendaals projectstrijkorkest bestaat uit een groep van 20 enthousiaste bespelers van een strijkinstrument, voor een deel afkomstig uit Veenendaal. De deelnemers spelen vrijwel allemaal in een aantal vaste orkesten en ensembles. Ook verlenen ze vaak medewerking aan incidentele concerten zoals Bachcantatediensten. De groep van getalenteerde amateurs is speciaal voor dit concert bijeengekomen en heeft in een viertal repetities dit project vormgegeven. De toegang is gratis. Aan het eind van het concert wordt een collecte gehouden. Meer informatie vindt u op www.westerkerkmuziekveenenedaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest
Anders:
Sibelius, Corelli, Bach, Grieg


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-05-17 21:01:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar