Christelijke Muziek & Concertagenda

Eerbetoon Maria Rondél & Bamestra Collectief Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Eerbetoon Maria Rondél & Bamestra Collectief
Datum:
18 mei 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 16:30u
Omschrijving:

Op zondag 18 mei komt de gevierde sopraan Maria Rondèl naar Dordrecht. Zij neemt voor deze gelegenheid het Bamestra’s Collectief mee naar Dordrecht, de stad waar zij 19 jaar woonde en werkte. Het ensemble zingt repertoire dat vele eeuwen beslaat, a cappella. Het concert start om 14.30 uur in Ketel 1 van het Energiehuis.

Maria Rondèl studeerde aan het Rotterdamse Conservatorium. Naast haar werk als uitvoerend musicus heeft zij haar methodische kennis en stemtechniek op verschillende generaties van studenten overgebracht. Haar kennis, ervaring en talent weet zij al jarenlang in te zetten voor onder meer de amateurmuziek. Maria Rondèl heeft jarenlang gezongen in het Nederlands Kamerkoor onder de bezielende leiding van Felix de Nobel. Zij heeft al vele jaren een internationaal succesvolle zangstudio in de Beemster en is jarenlang verbonden geweest aan de conservatoria van Amsterdam en Alkmaar. Bij haar afscheid in 2004 is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar bijzondere verdiensten op muzikaal gebied.

Het Bamestra’s Collectief, dat Maria in 1986 oprichtte, is niet eenkennig en put uit vier eeuwen vocale muziek. Van de verfijnde a-cappellazang uit de zestiende eeuw tot de complexe samenklanken van de close harmony en de veeleisende partituren uit de hedendaagse musical. Mozart, Bach, Schubert en Brahms zijn componisten die veelvuldig op de programma's verschijnen. Maria Rondèl woonde 19 jaar in Dordrecht, gaf les aan de Toonkunstmuziekschool en was solist bij de Orchestvereeniging.


Masterclass door Maria Rondèl

De gevierde sopraan Maria Rondèl geeft op zondag 18 mei om 12.00 uur in Ketel 1 een masterclass. Het lied 'Als ik u vinde' van H. Waerlant wordt onder andere ingestudeerd en gezongen tijdens het concert dat zij later die dag geeft. Het recent opgerichte Ivrietkoor Drechtsteden ‘Al Naharot’ zingt mee. Bezoekers aan het concert kunnen de masterclass bijwonen. Opgeven kan via muziekstroom@tobe.nl. De entreekaart voor het concert geeft recht op het bijwonen van de masterclass.

Adres:
Energiehuis Noordendijk 148
Postcode:
3311 RR
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Samenzang
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
masterclass en concert

Uitvoerenden:
sopraan Maria Rondél en Bamestra Collectief

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.muziekstroomdordrecht.nl
Email adres:
muziekstroom apenstaartje tobe.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Maria Rondél en Bamestra Collectief.
Telefoon:
088--8885370

Kaarten:
www.energiehuis.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-05-13 12:48:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar