Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert Jongerenkoor Grossenhain (D) Utrecht, Utrecht


Naam:
Concert Jongerenkoor Grossenhain (D)
Datum:
31 mei 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:00u - u
https://soundcloud.com/stefan-jaenke/halleluja
Omschrijving:

Als gemeenschappelijk project onder auspiciën van het Werner-von-Siemens-Gymnasium Grossenhain, de middelbare school in Ebersbach, de ‘Am Kupferberg’-school in Grossenhain en de Evangelisch-Lutherse gemeente van Reinersdorf is het ensemble sinds 2008 zowel school- als kerkkoor. In het koor zingen op dit moment 70 kinderen en jongeren vanaf 10 jaar, die verschillende scholen bezoeken. Een bijzonderheid van het koor is het repertoire, dat door de leider van het koor, Stefan Jänke, grotendeels zelf gecomponeerd en gearrangeerd wordt. Het bestaat uit klassieke en moderne stukken met geestelijke en wereldlijke inhoud. Regelmatig kunnen zo ook lievelingsstukken van de koorleden in het concertprogramma worden opgenomen. Sinds haar oprichting onderneemt het koor naast vele optredens in de regio Grossenhain regelmatig reizen naar het buitenland. De zangeressen en zangers kunnen daardoor terugblikken op ontmoetingen en concerten in Sri Lanka, Hongarije, Tanzania, Zwitserland en Oman.
Het concertprogramma draait om de wonderdadige natuur, waar wij als Gods schepping deel van uitmaken. De vreugde over de komende zomer zal bezongen worden; er wordt gevierd hoe wij als mensen vreedzaam met elkaar kunnen leven; er komt echter ook bezorgdheid tot uitdrukking: de Schepping is bedreigd! Wat doet de mensheid daar aan? Naast liederen van de Amerikaans componiste Valerie Vigoda en de leider van het koor Stefan Jänke klinken werken van klassieke componisten als Johann Sebastiaan Bach (het beroemde koraal ‘Jesus bleibet meine Freude’) en Felix Mendelssohn-Bartholdy (zijn Latijnse motet ‘Laudate pueri’) en koorarragementen van bekende popnummers (van onder anderen Die Ärzte, Phil Collins, Bette Midler). Het koor wordt aan de piano begeleid door pianist Hans-Richard Ludewig uit Dresden

Adres:
Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9
Postcode:
3512 NN
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Jongerenkoor Grossenhain (D) o.l.v. Stefan Jaenke. M.m.v. Hans-Richard Ludewig, piano.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.jugendchor.gymnasium-grossenhain.de
Email adres:
www.cantor-organist apenstaartje elgutrecht.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jugendchor Grossenhain.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-05-12 09:54:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar