Christelijke Muziek & Concertagenda

Praags Gitaar Kwartet in Nederland De Glind, Gelderland


Naam:
Praags Gitaar Kwartet in Nederland
Datum:
17 mei 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

In het kader van het vijfjarig bestaan organiseert de Stichting Oude Muziek Barneveld dit jaar vijf feestelijke concerten. Op zaterdag 17 mei is het de beurt aan het Praags Gitaar Kwartet.

Het was al langer de wens van het bestuur om dit bijzondere ensemble naar Barneveld te nodigen. Het Kwartet werd in 1984 opgericht aan het Conservatorium van Praag (Tsjechië) en oogstte sindsdien veel lof in binnen- en buitenland. De leden zijn allemaal winnaars van diverse internationale muziekconcoursen. Het kwartet treedt regelmatig op in muziekfestivals over de hele wereld en maakt opnames voor radio en tv. Ook zijn verschillende cd’s van hun hand verschenen. Hun optreden in Barneveld wordt hun debuut in Nederland. Zij komen op uitnodiging van de Stichting Oude Muziek Barneveld naar Nederland en treden alleen in De Glind op. Een unieke gelegenheid dus om dit ensemble te horen.
Zij spelen muziek uit de 17e tot de 19e eeuw op 4 gitaren. Een werveling van klanken komt op de luisteraar af. Natuurlijk leent de gitaar zich vooral voor de iets lichtere klassieke muziek. Zo ook het programma dat 17 mei aan bod komt. Heerlijke muziek waarbij je het best achterover kunt leunen en alleen maar genieten. Muziek van Purcell, Corelli, Rameau, Fernando Sor en enkele Tsjechische componisten wordt ten gehore gebracht.

Info
Het concert begint om 20.00 uur in de Dorpskerk in De Glind. U kunt telefonisch of op onderstaande website kaarten reserveren. De toegangsprijs bedraagt € 15,00 voor volwassenen. Jongeren en studenten mogen gratis naar binnen (zij moeten dan wel vooraf reserveren). Meer informatie via www.oudemuziekbarneveld.nl of 0342-400878.

Adres:
Postweg 78
Postcode:
3794MN
Plaats:
De Glind (Boek overnachting in De Glind)
Dagje uit in De Glind | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.oudemuziekbarneveld.nl/
Email adres:
promotor apenstaartje oudemuziekbarneveld.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Oude Muziek Barneveld.
Telefoon:
0342-400878

Kaarten:
http://www.oudemuziekbarneveld.nl/

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-05-08 21:20:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar