Christelijke Muziek & Concertagenda

Vocaal Ensemble TIEN zingt Scandinavisch repertoire Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Vocaal Ensemble TIEN zingt Scandinavisch repertoire
Datum:
21 juni 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

VOCAAL ENSEMBLE TIEN ZINGT MUZIEK UIT SCANDINAVIË EN LANDEN LANGS DE OOSTZEE

Op zaterdag 21 juni 2014 zingt Vocaal Ensemble TIEN onder leiding van dirigente Ulrikke Reed Findenegg een gevarieerd a capella-programma met de titel 'SCHITTERENDE EENVOUD' in de Sloterkerk. Gezongen worden composities uit Noorwegen, Zweden, Denemarken, Estland, Finland, IJsland en Polen.


De Scandinavische en Oostzeelanden hebben een rijke koor- en zangtraditie, geworteld in levende volksmuziek, die nauw samenhangt met natuur, cultuur, gebruiken en gewoonten. Veel componisten verweven de muzikale traditie met andere inspiratiebronnen en muziekstijlen. Het resultaat is gevarieerd: koormuziek met lange serene lijnen en een contemplatieve sfeer, maar ook energieke, ritmische werken. Op het programma staan religieuze en wereldlijke composities uit de 19de, 20ste en de 21ste eeuw, die ook buiten hun gebied van oorsprong boeien en ontroeren.


Zo zingt TIEN 'Northern Lights' van Ola Gjeilo (*1978), waarin de jonge componist reflecteert op de winters in Noorwegen en op het Noorderlicht. Ook uit Noorwegen klinkt 'Ave Maris Stella' van Edvard Grieg (1843-1907), en het gelijknamige maar onbekendere werk van Trond Kverno (*1945), het subtiele folklorewerkje 'Neslandskyrkja' in een arrangement van Knut Nystedt (*1915) en de indrukwekkende 'Psalm' van Frank Havrøy (*1969). Verder staan onder meer '4 Diapsalmata', van de Deense componist Finn Høffding (1899-1997) op teksten van Søren Kierkegaard, het loflied 'Ég vil lofa eina þá' van de IJslandse componiste Bára Grímsdóttir (*1960), leerling van de Nederlandse componist Louis Andriessen, wiegeliedjes van de Poolse componist Henryk Górecki (1933-2010) en sacrale werken van Arvo Pärt (Estland, *1935) op het programma.

zaterdag 21 juni 2014, aanvang 20:15 uur, Sloterkerk, Osdorperweg 28, 1066 EL Amsterdam-Sloten. Toegang € 12,50/kinderen-studenten € 10,00.
Reserveren svp via janneke@jipscompany.com

www.vocaal-ensemble-tien.nl
www.sloterkerk.nl

Adres:
Sloterkerk, Osdorperweg 28
Postcode:
1066 EL
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
A capella koormuziek uit Scandinavische en Baltische landen

Uitvoerenden:
Vocaal Ensemble TIEN onder leiding van Ulrikke Reed Findenegg

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.vocaal-ensemble-tien.nl
Email adres:
janneke apenstaartje jipscompany.com
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble TIEN olv Ulrikke Reed Findenegg.

Kaarten:
Aan de kerk. Reserveren kan via janneke@jipscompany.com

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-05-07 17:51:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar