Christelijke Muziek & Concertagenda

Choral Evensong Kampen Boys Choir Doesburg, Gelderland


Naam:
Choral Evensong Kampen Boys Choir
Datum:
21 juni 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:30u - 17:30u

Omschrijving:

Afgelopen maart genoten vele liefhebbers uit deze regio van het Kampen Boys Choir in de Martinikerk van Doesburg. Op zaterdagmiddag 21 juni (aanvang 16.30 uur) verzorgt dit bekende jongenskoor weer een Evensong in Doesburg volgens Anglicaanse traditie. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rintje te Wies. Organist Sander van den Houten zorgt voor de begeleiding op het monumentale Walcker-orgel. Toegang is gratis (vrije gift bij de uitgang).

Programma
Introit: n.t.b.
Psalm 141 + 138 John Bertalot / J. Turle
Preces & Responses: Sumsion
Anthem: They that go down to the sea – Sumsion
Hymns: ntb (samenzang)

Over het koor
Het Kampen Boys Choir is een koor naar Engels voorbeeld en bestaat sinds september 2002. Het omvat ongeveer 16 jongens (trebles) en 12 mannen (countertenoren, tenoren en bassen). Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding. Het Kampen Boys Choir kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van musiceren.
Hoewel het repertoire voor een groot deel uit de Engelse koortraditie komt, wordt er ook regelmatig koorliteratuur uit andere taalgebieden gezonden. Ieder jaar werken de jongens van het Kampen Boys Choir mee aan alle negen uitvoeringen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach door De Nederlandse Bachvereniging in o.a. Naarden en het Concertgebouw in Amsterdam.

Adres:
Martinikerk
Postcode:
6981CM
Plaats:
Doesburg (Boek overnachting in Doesburg)
Dagje uit in Doesburg | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kampen Boys Choir
Rintje te Wies, dirigent
Sander van Houten, orgel

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.kampenboyschoir.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kampen Boys Choir.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-05-02 12:30:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.