Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Dorpskerk Blaricum, Noord-Holland


Naam:
Orgelconcert Dorpskerk
Datum:
6 april 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Orgelconcert op zondag 6 april 2014 in Dorpskerk Blaricum
Om het fraaie Flentroporgel in De Dorpskerk te Blaricum eens 'midden in het zonnetje' te zetten presenteert één van de organisten van de Dorpskerk, Peter den Ouden, op zondag 6 april as. een concert waarbij de veelzijdigheid van het orgel naar voren zal komen. Aanvang: 16.00 uur. Op het programma staan werken uit de barok (o.a. de beroemde Toccata en fuga in d kl.t. van J.S. Bach), de romantiek (o.a. César Franck) en de 20ste eeuw (o.a. de Toccata van Hendrik Andriessen). Voorafgaande aan het concert zal Peter den Ouden een korte toelichting geven op de te spelen composities. Kortom een concert om van de volle glorie van dit instrument in de Dorpskerk te Blaricum te kunnen genieten. De toegang is vrij. Na afloop is er een collecte om de onkosten te kunnen dekken, maar ook een glas wijn of fris om nog even wat na te kunnen praten.

Adres:
Torenlaan 16 hk Bussummerweg
Postcode:
1261 GD
Plaats:
Blaricum (Boek overnachting in Blaricum)
Dagje uit in Blaricum | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
werken uit de Barok, Romantiek, 20ste eeuw

Uitvoerenden:
Organist Peter den Ouden (1948) studeerde orgel, piano, koordirectie, kerkmuziek en schoolmuziek. Hij werkte vele jaren als freelance musicus, cantor-organist en docent muziek voordat hij van 1985 tot 2006 verbonden was aan de conservatoria te Hilversum en Amsterdam als docent methodiek/didactiek en koordirectie.
Hij is een veelgevraagd gastdocent, dirigent, organist en jurylid, zowel in Nederland als ver daarbuiten.
Peter den Ouden publiceerde vele artikelen over muziekeducatie in diverse Europese landen, was voorzitter van de European Association for Music in Schools (EAS) en aanvaardde in 1995 een eredoctoraat als Doctor of Music aan de Anglia Ruskin University te Cambridge (Groot-Brittannië). Dit eredoctoraat werd aan Peter den Ouden verleend vanwege zijn verdiensten voor de muziekpedagogiek in Europa.
Sinds 2006 werkt Peter den Ouden regelmatig in Suriname (IOL, NVMS en CvS), waar hij niet alleen als docent zijn expertise met studenten deelt, maar ook diverse muziekdocenten heeft mogen coachen en bijdragen heeft geleverd aan de curriculumontwikkeling ten behoeve van de opleiding tot leraar muziek aan het IOL en het Conservatorium van Suriname.
In november 2011 werd Peter den Ouden, na zijn afscheidsconcert als dirigent van de Oratoriumvereniging Soli Amersfoort, koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Op dit moment is Peter den Ouden werkzaam als docent orgel en koordirectie aan het Conservatorium van Suriname, cantor-organist van de Willibrordkerk te Nederhorst den Berg, organist van de Dorpskerk te Blaricum, artistiek leider van het Wachterensemble te Amersfoort, externe deskundige aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle en als dirigent van Zang & Vriendschap te Eemdijk.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Nee
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.protestantsegemeenteblaricum.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Peter den Ouden.
Telefoon:
0355336406


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-03-31 13:35:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar