Christelijke Muziek & Concertagenda

Jullie hebben de oorlog niet meegemaakt Den Haag Centrum, Zuid-Holland


Naam:
Jullie hebben de oorlog niet meegemaakt
Datum:
4 mei 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 16:30u
https://www.youtube.com/watch?v=-VkF1wz3F9E https://www.youtube.com/watch?v=crBUvtV6HOw https://www.youtube.com/watch?v=_kTGzz6ImUg
Omschrijving:

Concertprogramma:
Pavel Haas – Studie voor strijkorkest
Karl Amadeus Hartmann – Concerto Funèbre voor viool en strijkorkest
Béla Bartók – Divertimento voor strijkers.

In dit concert brengt het Ciconia Consort inspirerende en aangrijpende muziek geschreven in de jaren vlak vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitse componist Karl Amadeus Hartmann is als overtuigd communist ternauwernood de nazi-jaren doorgekomen. Het divertimento van Bartók moet worden verstaan binnen de beklemmende en bedrukkende sfeer die in 1939 over Europa neerdaalt. Kort na het schrijven van dit werk ontvlucht Bartók Hongarije en emigreert hij naar New York. Het aangrijpende stuk van Pavel Haas is geschreven in concentratiekamp Theresienstadt zelf. Later werd Haas overgebracht naar en vermoord in Auschwitz. Onze gastspreekster van het concert mevrouw Henny Dormits, die over haar eigen ervaringen in Theresienstadt vertelt, brengt de ontstaansgeschiedenis van dit werk wel heel dichtbij.
Dit concert is opgenomen in de programmering van de Haagse Vrijheidsweken.

Het Ciconia Consort is een in 2012 opgericht professioneel strijkorkest bestaande uit jonge toonaangevende musici en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Hoewel naar de hoogst haalbare kwaliteit van musiceren gestreefd wordt, staan speelvreugde en intensief & energiek musiceren altijd voorop. Het Ciconia Consort wil het publiek niet slechts een concert bieden maar 'een avond of middag uit'.
"Enthousiast en fris, behoort tot de top van de jonge Nederlandse strijkorkesten"
(Marianne Koerts-Lange, v.m. producer NTR ZaterdagMatinee/Radio 4)

Kinderen van 4 tot 12 jaar hebben toegang met een zogenaamde Ciconiarunner voor € 2,50. De kinderopvang staat onder de professionele leiding van Félice van der Sande, gespecialiseerd in muziekonderwijs met jonge kinderen. Kinderen zullen altijd één werk van het concertprogramma meeluisteren. Voor kinderopvang graag minimaal één week voor het concert reserveren!

Adres:
Nieuwe Kerk
Postcode:
2512 HD
Plaats:
Den Haag Centrum (Boek overnachting in Den Haag Centrum)
Dagje uit in Den Haag Centrum | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Herdenking

Uitvoerenden:
Ciconia Consort
Dick Van Gasteren dirigent
Emmy Storms viool
Henny Dormits spreekster

Entreeprijs volwassenen:
€ 28,50
Entreeprijs kinderen:
€ 2,50


Internetadres:
http://www.ciconiaconsort.nl
Email adres:
info apenstaartje ciconiaconsort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ciconia Consort.

Kaarten:
Entreekaarten zijn inclusief gratis ontvangst- en pauzedrank prijs: normaal 28,50; ooivaarspas, jongeren/studenten 10,00 ; ciconiarunner 2,50 (4 t/m 12 jaar, minimaal 1 volwassene per 2 kinderen) Kaarten zijn te bestellen via www.ciconiaconsort.nl of 06-

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-03-24 13:41:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar