Christelijke Muziek & Concertagenda

Antonín Dvořák, Stabat Mater Bergen, Noord-Holland


Naam:
Antonín Dvořák, Stabat Mater
Datum:
11 april 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 00u
Omschrijving:

Op vrijdag 11 april wordt het Stabat Mater van de Tsjechische componist Antonín Dvořák uitgevoerd door het oratoriumkoor van de Koorvereniging Bergen. Het concert vindt plaats in de Petrus en Pauluskerk in Bergen (NH) en begint om 20.00 uur.

Het Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten over Maria en het verdriet om haar gekruisigde zoon. Het is genoemd naar de beginwoorden van het gedicht, Stabat mater dolorosa, en is door vele componisten op muziek gezet. Dvořák componeerde zijn Stabat Mater in een periode dat hij èn een dochter èn twee zoontjes verloor.

In dit Stabat Mater (1877) mengt de componist elementen uit de volksmuziek van Tsjechië met het vakmanschap en de traditie van de grote meesters in de klassieke muziek: Beethoven, Haydn, Brahms en Wagner. “Het is daar-mee een meesterwerk van pure schoonheid”, aldus de dirigent Pieter-Jan Olthof.

Het koor wordt ondersteund door het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland en de solisten: Heleen Koele (sopraan), Lien Haegeman (alt), Leon van Liere (tenor), Pieter Hendriks (bas) en Wim Voogd (orgel).
Koor en orkest staan onder leiding van dirigent Pieter-Jan Olthof.

Adres:
Petrus en Pauluskerk, Dorpsstraat 20
Postcode:
1861KW
Plaats:
Bergen (Boek overnachting in Bergen)
Dagje uit in Bergen | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 27,50


Internetadres:
http://www.koorverenigingbergen.nl
Email adres:
secretaris apenstaartje koorverenigingbergen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Koorvereniging Bergen.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-03-23 10:58:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar