Christelijke Muziek & Concertagenda

Passie-Paasconcert Chr. Koorvereniging Deo Juvante Huizen, Noord-Holland


Naam:
Passie-Paasconcert Chr. Koorvereniging Deo Juvante
Datum:
16 april 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
Omschrijving:

Op 16 april a.s. zal het Passie-Passieconcert van de Chr. Koorvereniging Huizen – inmiddels volgens een jarenlange traditie – plaatsvinden in de Kruiskerk in Huizen.
Het koor zal het oratorium ‘Van Liefde ongekend’ van Johan Bredewout ten gehore brengen. Het wordt op de vleugel begeleid door de componist Bredewout; aan het orgel zit Marco den Toom. Deo Juvante en Het Groot Nationaal Strijkorkest - met concertmeester Martin de Deugd - staan o.l.v. dirigent Bert Moll. De bijbelteksten worden gelezen door ds. G. Oostermann.
Het publiek wordt van harte uitgenodigd om getuige te zijn van deze sfeervolle avond in de Stille Week.

Van Liefde Ongekend
Dit Passie-Paasoratorium is het lijdens- en opstandingsverhaal naar het bijbelboek van Marcus. Marcus getuigt hier van de grenzeloze liefde van Jezus voor alle mensen: gelovig of niet, vriend of vijand.
Muziek en zang worden in de uitvoering van dit oratorium afgewisseld met gesproken tekst.
Van Liefde ongekend bestaat uit twee delen: de cantate ‘Lam Gods’ en de cantate ‘Christus is waarlijk opgestaan’. Het is de boodschap van overwinning op het kwaad en van hoop op een glorieuze toekomst met de Heer.
Beide cantates worden in het concert van 16 april a.s. uitgevoerd.

Koorvereniging Deo Juvante
Dit gemengde koor, dat ruim 35 jaar onder leiding staat van Bert Moll, heeft ongeveer 120 leden, die uit de gehele regio komen. Het koor geeft regelmatig concerten in ’t Gooi, maar het heeft ook landelijke bekendheid. Op verzoek verleent het medewerking aan tv-uitzendingen, kerkdiensten en zangavonden.
Voor dit concert zijn projectzangers in de gelegenheid gesteld de repetities voorafgaande aan het concert en de avond van 16 april als koorzanger mee te maken.
Van Deo Juvante zijn diverse cd’s en dvd’s op de markt gebracht. In 2013 verscheen van dit koor het Passie-Paasoratorium ‘Van Liefde ongekend’ op cd.
Het is de vijfde keer dat Deo Juvante dit oratorium in studie heeft genomen. Evenals bij de Matthaeuspassion van Bach worden zowel de zangers als het publiek getroffen door dit meesterlijke muziekwerk. Ieder jaar trekken deze avonden dan ook ‘oud’ én ‘nieuw’ publiek.


De aanvang van het concert in de Kruiskerk, Jacob van Wassenaerstraat 1, Huizen is op 16 april om 20.15 uur. De kerk gaat om 19.30 uur open.
Toegangskaarten à € 12,50 zijn te bestellen bij alle koorleden, telefonisch onder nummer 035-5262712 en verkrijgbaar bij Chr. Boekhandel De Echo in Huizen en op de avond van 16 april in de kerk.

Adres:
Kruiskerk, Jacob van Wassenaerstraat 1
Postcode:
1272BP
Plaats:
Huizen (Boek overnachting in Huizen)
Dagje uit in Huizen | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Deo Juvante wordt op de vleugel begeleid door de componist Bredewout; aan het orgel zit Marco den Toom. Deo Juvante en Het Groot Nationaal Strijkorkest - met concertmeester Martin de Deugd - staan o.l.v. dirigent Bert Moll. De bijbelteksten worden gelezen door ds. G. Oostermann.

Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.deojuvante.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Chr. Koorvereniging Deo Juvante.
Telefoon:
035-6562776


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-03-11 08:52:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar