Christelijke Muziek & Concertagenda

Daniël Wayenberg, Yana Boukoff met Kennemer Jeugd Orkest (KJO) o.l.v. Matthijs Broers Antwerpen, Antwerpen


Naam:
Daniël Wayenberg, Yana Boukoff met Kennemer Jeugd Orkest (KJO) o.l.v. Matthijs Broers
Datum:
30 april 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

Meesterpianist Daniël Wayenberg & Yana Boukoff (mezzo-sopraan)
met Kennemer Jeugd Orkest (KJO) o.l.v. Matthijs Broers

Rachmaninovs 2e pianoconcert & Franse en Italiaanse opera aria’s


Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Elza Vis-De Clercq Stichting (1989-2014) afd. Antwerpen, zal de internationaal vermaarde meesterpianist Daniël Wayenberg op woensdagavond 30 april 2014 te horen zijn als solist in het 2e pianoconcert van Sergej Rachmaninov. Hij wordt begeleid door het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) uit Haarlem, onder leiding van dirigent Matthijs Broers.

Het KJO is een der beste jeugdsymfonie-orkesten van Nederland. Ieder voorjaar maakt het orkest een concertreis naar het buitenland. In 2014 voert de reis naar het Franse Compiègne, Amiens en Parijs en op 30 april speelt het KJO als slot in in de St.-Andrieskerk te Antwerpen. De legendarische, bijna 85-jarige pianist Daniël Wayenberg voert het monumentale en meeslepende pianoconcert nr. 2 van de Russische componist Sergej Rachmaninov uit.

Aan dit bijzonder feestelijk voorjaarsconcert werkt de Frans-Bulgaarse mezzo¬sopraan Yana Boukoff mee. Na de pauze zingt zij geliefde opera-aria's van Franse en Italiaanse componisten waaronder Bizet, Puccini, Verdi en Rossini.
Het Kennemer Jeugd Orkest zal haar begeleiden o.a. in de populaire Puccini aria ‘O Mio Babbino Caro’. Boukoff trad al met het KJO op tijdens het festival ‘Klassiek op het Amstelveld’ in Amsterdam. Het duo Wayenberg en Boukoff zal aan het slot van de avond samen met concertzanger Pieter Vis voor een muzikale verrassing zorgen.
De algehele muzikale leiding berust bij dirigent Matthijs Broers. De presentatie van dit concert en de toelichting is in handen van musicoloog Dr. Pieter Vis. Als voorzitter van de Elza Vis-De Clercq Stichting was hij 10 jaar lang de organisator (tot aan zomer 2013) en inspirator van de serie Jong Talent uit de Lage Landen in de St. Andrieskerk. Dit gratis lustrumconcert wordt ook ter gelegenheid van musicus Vis’ komende 65ste verjaardag (18 mei 2014) aan de Antwerpse bevolking aangeboden. De concertvleugel wordt op deze avond tegen zeer gereduceerde prijs beschikbaar gesteld door Piano Mobil uit Berchem en de toegang voor dit niet alledaags voorjaarsconcert is geheel gratis. Wel wordt er een vrije ophaal gedaan om zo de onkosten van deze avond te kunnen dekken. Het belooft een heerlijke voorjaarsavond te worden vol prachtige muziek voor jong en oud!

Woensdagavond 30 april 2014, aanvang: 20.15 uur
Toegang: gratis. St. Andrieskerk - ingang aan de Waaistraat 5, Antwerpen

Info: Pieter Vis
Tel.0474-704658
email: pyoterriba@gmail.com

www.elzavisdeclercqstichting.nl

www.kennemerjeugdorkest.nl

www.ovv.be / www.topa.be

Adres:
St-Andrieskerk a/d Waaistraat 1
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kennemer Jeugd Orkest (KJO) uit Haarlem, onder leiding van dirigent Matthijs Broers. Presentatie: Pieter Vis

Entreeprijs:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
pyoterriba apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van www.kennemerjeugdorkest.nl.
Telefoon:
0623149414


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-02-27 07:16:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar