Christelijke Muziek & Concertagenda

Sacre du printemps Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Sacre du printemps
Datum:
23 maart 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 16:30u
https://www.youtube.com/watch?v=-VkF1wz3F9E https://www.youtube.com/watch?v=_kTGzz6ImUg https://www.youtube.com/watch?v=crBUvtV6HOw
Omschrijving:

Programma:
Otto Ketting – Souvernirs du Printemps
Igor Stravinsky – Apollon musagète
Aaron Copland – Appalachian spring

Met een knipoog naar het grootse ballet Sacre du Printemps van Stravinsky, wil het Ciconia Consort het begin van de lente met u vieren. De twee orkestsuites van originele balletmuziek van Copland en Stravinsky hebben veel met elkaar gemeen en zullen tijdens het concert sfeervol met authentieke beelden met elkaar verbonden worden. Beide balletwerken zijn in première gegaan in de Library of Congress te Washington. Aaron Copland werd in 1945 bekroond voor zijn zeer toegankelijke Appalachian Spring met de Pulitzer Prize for Music.
Als opmaat voor de composities van Stravinsky en Copland zal het Ciconia Consort het prachtige Souvernirs du Printemps uitvoeren van de in december 2012 overleden Nederlandse en Haagse componist Otto Ketting.
Het Ciconia Consort is een in 2012 opgericht professioneel strijkorkest bestaande uit jonge toonaangevende musici en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Hoewel naar de hoogst haalbare kwaliteit van musiceren gestreefd wordt, staan speelvreugde en intensief & energiek musiceren altijd voorop. Het Ciconia Consort wil het publiek niet slechts een concert bieden maar 'een avond of middag uit'.
Ontmoet
Na afloop van het concert kunt u zich in de naast de Nieuwe Kerk gelegen horecagelegenheid 'Pavlov' tegoed doen aan een versnapering en sprankelend lentedrankje. Hier zal ook gelegenheid zijn voor 'meet and greet' met musici en dirigent van het Ciconia Consort.
Kinderopvang en educatie
Kinderen van 4 tot 12 jaar hebben toegang met een zogenaamde Ciconiarunner voor € 2,50. De kinderopvang staat onder de professionele leiding van Félice van der Sande, gespecialiseerd in muziekonderwijs met jonge kinderen. Kinderen zullen altijd één werk van het concertprogramma meeluisteren. Voor kinderopvang graag minimaal één week voor het concert reserveren!

Entreekaarten zijn inclusief gratis ontvangst- en pauzedrank
prijs: normaal 28,50; ooivaarspas, jongeren/studenten 10,00 ; ciconiarunner 2,50 (4 t/m 12 jaar, minimaal 1 volwassene per 2 kinderen)
Voor groepskortingen kunt u telefonisch contact opnemen.

Adres:
Nieuwe Kerk aan het Spui
Postcode:
2511 BM
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Ciconia Consort
dirigent Dick van Gasteren

Entreeprijs volwassenen:
€ 28,50
Entreeprijs kinderen:
€ 2,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.ciconiaconsort.nl
Email adres:
info apenstaartje ciconiaconsort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ciconia Consort.

Kaarten:
Kaarten zijn te bestellen via www.ciconiaconsort.nl of 06-20749963 of zijn te koop aan de zaal.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-02-13 18:03:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar