Christelijke Muziek & Concertagenda

Bachs Johannes Passion geënsceneerd Arnhem, Gelderland


Naam:
Bachs Johannes Passion geënsceneerd
Datum:
6 april 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:30u
Omschrijving:

Het Arnhemse projectkoor Cappella ad Fluvium brengt op 5 en 6 april 20154 de bekende Johannes-Passion van Bach dichtbij de bezoeker het publiek op een manier zoals deze normaal die zelden wordt vertoond. De Johannespassie is een muzikaal hoogtepunt in een traditie van passiespelen, een verhaal met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie van Johannes. In ons land kennen de uitvoeringen van de Johannes en ook de Matthäus-Passion een vaste traditie van statige oratoriumconcerten. Doel van deze bijzondere productie is terug te gaan naar de wortels van de passies, het verhaal, In deze bijzondere productie ligt de nadruk op de beleving van het verhaal over het lijden en sterven van Jezus, dat extra reliëf krijgt door op terughoudende wijze dramatische elementen toe te voegen.

In deze uitvoering worden d De evangelieteksten worden gezongen en geacteerd op het podium door koor en solisten. Daarbijnaast is er tevens actieve participatie van het publiek: de toeschouwers zingen de koralen wordt het publiek uitgenodigd om de koralen mee te zingen, het als commentaar op het evangelie. De voorstelling begint daarom met een repetitie van publiek en orkest. Bijzonder aan dit project is ook dat het koor uit het hoofd zingt. De scenische uitvoering blijft vrij sober, er wordt geen opera wordt gemaakt van de Johannespassie; de muziek blijft het centrale element, de dramatische toevoegingen zijn wat afstandelijk en symbolisch van aard en dienen om het verhaal beter tot zijn recht te doen komen.

Dirigent Dirkjan Horringa tekent behalve voor de muzikale leiding ook voor de regie van deze productie.

Adres:
Opstandingskerk
Postcode:
6824 KL
Plaats:
Arnhem (Boek overnachting in Arnhem)
Dagje uit in Arnhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Cappella ad Fluvium o.l.v. Dirkjan Horringa

Entreeprijs volwassenen:
€ 27,50
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.adfluvium.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella ad Fluvium.

Kaarten:
www.adfluvium.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-01-31 12:17:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar