Christelijke Muziek & Concertagenda

Vocaal Ensemble TIEN zingt Sorrow & Bliss in Zeist Zeist, Utrecht


Naam:
Vocaal Ensemble TIEN zingt Sorrow & Bliss in Zeist
Datum:
11 januari 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:30u - 17:30u
Omschrijving:

Vocaal ensemble “TIEN” in zaterdagmiddagconcert ZEIST

Op zaterdag 11 januari 2014 treedt Vocaal Ensemble “Tien” op in de serie Zaterdagmiddagconcerten in de Sionskerk te Zeist met het programma Sorrow & Bliss.

Het programma in het zaterdagmiddagconcert omvat een a capella-programma rondom Engelse renaissancecomponisten. Het concert is gevarieerd en bevat klaagzangen en lichtvoetige werken op zowel Latijnse als Engelse teksten.

Centraal staan de Lamentations of Jeremiah van componist/organist Thomas Tallis (ca. 1505-1585). Deze polyfone renaissancemuziek op Latijnse teksten werd geschreven tijdens het bewind van Elizabeth I. Verder zingt TIEN How are the mighty fallen van Robert Ramsey en When David heard van Thomas Tomkins.

De klaagzangen worden afgewisseld met composities met een opgewekt en uitbundig karakter, zoals Sing joyfully van Tallis' leerling William Byrd op de tekst van Psalm 81 gebaseerd, en het Magnificat in D van Johann Pachelbel. Daarnaast zingt TIEN O Nata Lux van Thomas Tallis. Een hedendaags accent is te vinden in het luchtige, syncopische, werkje Adam Lay y-bounden van Howard Skempton, dat hij baseerde op een Engelse tekst uit de 15de eeuw, en O Nata Lux, deel 3 uit de Lux Aeterna van Morten Lauridsen, een intieme en serene compositie in een moderne romantische stijl, waarin harmonie, hoop en licht doorklinken.

Het concert in de Sionskerk van Zeist, Jacob Catslaan 73(Hoek Oude Arnhemseweg en Jacob Catslaan) op zaterdag 11 januari a.s. begint om 16.30 uur en duurt een uur. De toegang is vrij. Na afloop is er een collecte.

Adres:
Sionskerk, Jacob Catslaan 73
Postcode:
3705 BP
Plaats:
Zeist (Boek overnachting in Zeist)
Dagje uit in Zeist | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.vocaal-ensemble-tien.nl
Email adres:
janneke apenstaartje jipscompany.com
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble TIEN.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-01-10 12:08:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar