Christelijke Muziek & Concertagenda

Matthäus Passion Edam, Noord-Holland


Naam:
Matthäus Passion
Datum:
18 april 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:45u
https://www.youtube.com/watch?v=5NLlhFv_dKQ
Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Matthäus Passion op 18 april in Grote Kerk Edam: start voorverkoop op 7 februari


Edam, januari 2014 – Het beroemde oratoriumwerk van Johann S. Bach, Nederlands populairste klassieke werk, zal op Goede Vrijdag 18 april 2014 weer in Edam in de Grote Kerk worden uitgevoerd.
Onder leiding van dirigent Stephen Kavelaar zijn het Matthäus Koor Edam, het barokorkest The Northern Consort en het Kinderkoor Musicanti van de Academy of Vocal Arts weer van de partij, evenals een keur aan voortreffelijke solisten.

Solisten zijn: Immo Schröder Evangelist, Pierre Mak Christus, Maja Roodveldt sopraan, Dirtzen Rinkleff alt, Tobias Scharfenberger bariton en Robbert Overpelt tenor.

Met de jaren bereikt het Matthäus Koor Edam steeds weer grotere hoogten. Dirigent Kavelaar schuwt het experiment niet: sopranen uit het kinderkoor zingen de koralen mee en geven daaraan een stralende helderheid. Kavelaar bereikt met zijn interpretatie een dramatische spanning en geeft tegelijk de solisten de ruimte om al hun kwaliteiten in de uitvoering te leggen.
Door deelname van een keur aan zeer gedreven barokmusici afkomstig uit geheel Europa, bereikt The Northern Consort en daarmee de uitvoering als geheel, een hoog niveau.
Ook de locatie van uitvoering , de onlangs opnieuw gerestaureerde Grote Kerk met zijn tientallen gebrandschilderde ramen en een prachtige akoustiek, maakt de Matthäus Passion uitvoering tot een bijzondere belevenis.

Verkoop kaarten à € 33,- via de website: www.matthaus-passion.com en vanaf 7 februari bij de
voorverkoopadressen: Markee Boek & Kantoor Hoogstraat 8, VVV Damplein 1 en De Leuke Keuken Kleine Kerkstraat 2 te Edam; VVV Zeestraat 37 Volendam, Libris Boekhandel Het Leesteken Zuidersteeg 2 Purmerend, Hoorns Muziekhuis Van Meurs Grote Noord 38 Hoorn of – mits nog voorradig - vanaf één uur voor aanvang in de Grote Kerk.

U kunt via de website begunstiger worden van de uitvoering van 2014.
Voor 75 euro per persoon (125 euro voor twee personen) krijgt u gereserveerde plaatsen.

Adres:
Grote Kerkstraat 59
Postcode:
1135 BC
Plaats:
Edam (Boek overnachting in Edam)
Dagje uit in Edam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 33,00

Opmerking toegankelijk:
rolstoelers van tevoren melden

Internetadres:
http://www.matthaus-passion.com
Meer concerten:
Alle concerten van Matthäus Koor Edam.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-12-29 11:26:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar