Christelijke Muziek & Concertagenda

Nieuwjaarsconcert harm hoeve Hasselt, Overijssel


Naam:
Nieuwjaarsconcert harm hoeve
Datum:
4 januari 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
http://youtu.be/1Tjk85MQfWA
Omschrijving:

Op zaterdag 4 januari 2014 geeft Harm Hoeve zijn traditionele nieuwjaarsconcert op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt. De orgelbespeling begint om 20.00 uur.

Het programma is samengesteld uit verzoeknummers die van te voren ingediend zijn. De te spelen stukken zijn zo gekozen dat het concert toegankelijk is voor een breed publiek. Het streven van Harm Hoeve is om met deze concerten zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met de prachtige klanken van het orgel.

Op de nieuwjaarsconcerten worden ook werken gespeeld die niet origineel voor orgel geschreven zijn, maar door Harm Hoeve speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd worden. Zo speelt hij dit jaar het vrolijk klinkende orkestwerk "The Typewriter" van Leroy Anderson op orgel. Meerdere verzoeken kwamen binnen voor de sprankelende Sinfonia van Bach. Van de Noorse componist Moins Leidvin Takle wordt "Power of Life" ten gehore gebracht; een welluidende compositie van een hedendaagse orgelcomponist. Van de befaamde Franse organist Widor wordt het Intermezzo uit zijn zesde Symfonie vertolkt.

Het concert wordt geopend en beƫindigd met een koraalbewerking van Harm Hoeve. Een improvisatie, over ter plekke op te geven liederen door het publiek, is ook in het programma opgenomen.

Bij dit concert worden videoschermen in de kerk geplaatst waarop de verrichtingen van organist en registranten te volgen zijn.

Het orgel van de Grote Kerk in Hasselt behoort tot de mooiste orgels van Nederland. De klank is zeer divers; enerzijds lieflijk, anderzijds imponerend in volume. De goede akoestiek van de kerkruimte geeft de klank een kathedrale allure.
De organisatie hoopt ook dit jaar veel muziekliefhebbers te ontmoeten.

Adres:
markt 1
Postcode:
8061GG
Plaats:
Hasselt (Boek overnachting in Hasselt)
Dagje uit in Hasselt | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 7,50
Entreeprijs kinderen:
€ 3,50


Internetadres:
http://www.harmhoeve.nl
Meer concerten:
Alle concerten van harm hoeve.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-12-27 13:19:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar