Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstnacht in Haarlem Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Kerstnacht in Haarlem
Datum:
24 december 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:30u
Omschrijving:

KERSTNACHT IN HAARLEM

Op 24 december organiseert re:connect een speciale Kerstnachtviering in de Grote Zaal van de Haarlemse Philharmonie en daar nodigen we je graag voor uit.

Noem ons enthousiast, dromers of simpelweg gek, maar wij geloven echt dat we op 24 december samen met honderden anderen samen zullen komen om te genieten van zang, dans, muziek en gesproken woord. Dit alles wordt samengesmeed tot een gevarieerd programma voor iedereen door een assemblage van getalenteerde artiesten op een top lokatie. De Philharmonie is een prachtig 19e eeuws klassiek concertgebouw met als grandioos middelpunt de imponerend mooie Grote Zaal.

De avond wordt muzikaal ingevuld door o.a:

LINDA WAGENMAKERS

Linda Wagenmakers begon haar muzikale carrière in de hoofdrol van Kim in de originele Nederlandse versie van Miss Saigon. Veel succesvolle theaterproducties volgden. Linda is naast haar werk als actrice en zangeres tevens ambassadrice van Stichting Present. Ze is zeer betrokken bij de manier waarop de stichting vrijwilligerswerk stimuleert, begeleidt en hulpverleners verbindt met mogelijke hulpontvangers.

SHARON KIPS

Sharon Kips werd bekend toen ze in 2007 de eerste editie van X-Factor met ruime meerderheid van de stemmen won. Vele optredens volgden, van clubs tot kerken, Sharon zong op de meest uiteenlopende plekken en evenementen. Nu 6 jaar later heeft Sharon haar plekje gevonden in de Nederlandse Gospelscene. Sharon is naast zangeres ook nauw betrokken bij het werk van Compassion.

NIGEL BROWN

Nigel Brown was een van de finalisten tijdens de eerste editie van The Voice of Holland. Nigel viel op door zijn stem en zijn talent voor dans. Op dit moment tourt Nigel met de productie JEANS door het land en kan hij doen waar hij zo van geniet: mensen een mooie herinnering geven door zang en dans. Wat velen wellicht niet weten is dat Nigels roots in de Gospelmuziek zitten en juist die Gospelroots zullen op 24 december duidelijk naar voren komen.

SYMPHONIA

Symphonia ontstond toen er voor een gezamenlijke kerkdienst in Haarlem een strijkersensemble werd samengesteld. Aan deze dienst deden 16 kerken mee en waren er ruim 1.700 mensen bij elkaar gekomen. De strijkers waren zo enthousiast over het concept dat ze besloten om verder te gaan als “Symphonia”. Het orkest wordt geleid door Samuel Dib en hij wordt weer bijgestaan door Johan Bronsveld en Luc Buker.

Het tweede deel van de avond (na de pauze) zal vooral het karakter krijgen van een intieme Kerstviering met veel meezingers en twee korte overdenkingen.

De twee sprekers van deze avond zijn:

DANIEL VAN BEEK

Daniel van Beek is een jonge spreker. Hij is als missionair jeugdwerker lid van het voorgangersteam van de Petrakerk (Heemstede). Hij is getrouwd met Suzanne en samen zijn ze erg betrokken in hun wijk. Daniels droom is om in Haarlem honderden “Huizen van Licht” te starten. Huizen die hun deuren openstellen voor buren om samen te eten en te connecten.

GILBERT THERA

Gilbert Thera is voorganger van re:connect. Hij is getrouwd met Sharon en samen zijn ze de trotse ouders van Isa. Gilbert is naast spreker ook aanbiddingsleider en muzikant. Verder is Gilbert als ambassadeur nauw betrokken bij het werk van Compassion. Zijn passie is om mensen te motiveren om te connecten met God en elkaar en om te investeren in anderen.

TOLK NEDERLANDSE GEBARENTAAL

Zoals bij iedere dienst van reconnect is er een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig tijdens de Kerstnachtviering. We doen ons best om het technisch zo te regelen dat onze tolk rechts onderin op de beamer te zien is zodat iedereen gewoon kan zitten bij zijn of haar familie en vrienden. We weten nog niet zeker of dit gaat lukken, maar we doen ons uiterste best hiervoor.

Kortom, het wordt een bijzondere avond in het theater, een feest waar je eigenlijk bij moet zijn. Of je nu wel of niet gelooft, kerkelijk of niet, wonend in Haarlem of de regio, dit feest is voor iedereen.

Je kan je gratis registreren via http://kerstnachtinhaarlem.nl/. Zegt het voort en laten we samen het onmogelijke doen: ruim 1.000 mensen die samen de Philharmonie vullen om samen Kerst te vieren!

Adres:
Lange Begijnestraat 11
Postcode:
2011 HH
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Gospel (meer gospelconcerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.kerstnachtinhaarlem.nl
Email adres:
info apenstaartje reconnect.cc
Meer concerten:
Alle concerten van Linda Wagenmakers.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-12-12 12:29:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar