Christelijke Muziek & Concertagenda

Westerkerkmuziek met advents- en kerstmuziek uit Engeland Veenendaal, Utrecht


Naam:
Westerkerkmuziek met advents- en kerstmuziek uit Engeland
Datum:
14 december 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 14 december wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een kerstconcert gegeven, verzorgd door ‘Andriescantorij en -orkest’ uit Amerongen met medewerking van Tamara Ester, sopraan, en Erik van der Heijden, orgel. Aanvang 16.00 uur. Op het programma staan advents- en kerstliederen uit de Engelse traditie. Een groot deel van de liederen wordt begeleid door een orkest, een aantal door orgel en twee trompetten en sommige liederen worden a capella gezongen. De aanwezigen worden regelmatig uitgenodigd om de bekende liederen mee te zingen zoals ‘Hark the herald Angels sing’ en ‘O come, all ye faithfull’. De slotcoupletten zijn vaak extra feestelijk door de prachtige descants, bovenstemmen, die door de sopranen van het koor worden gezongen.
De liederen uit dit programma maken vaak deel uit van ‘a ceremony of lessons and carols’, een vesper bestaande uit Bijbellezingen, liederen en gebed. Een week na het concert verzorgt de cantorij in Amerongen zo’n vesper, maar dan ook met de bijbehorende lezingen. De traditie rondom deze vesper - opgebouwd uit advents- en kerstlezingen en afgewisseld met Engelse Carols en hyms - wordt in Engeland in de grote kathedralen al jaren in ere gehouden. De oorsprong ervan vinden we in Cambridge, in het beroemde King’s College met zijn al even beroemde King’s College Choir. De negen (Engelse) lezingen, ook wel lessons genoemd, beginnen bij Genesis 3 en eindigen bij Johannes 1; in kort bestek worden daarin belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van het heil aangestipt. Na iedere lezing volgen één of twee carols. In de loop van de tijd is een enorme hoeveelheid carols ontstaan; de oudste stammen uit de 15e eeuw en ook in onze tijd worden nog volop nieuwe carols gecomponeerd.
Voor ieder die houdt van de sfeer in de Engelse kathedralen, van de geweldige koren daar en van deze prachtige liederen, is dit concert aan te bevelen. De teksten en de vertalingen daarvan worden geprojecteerd. De toegang is gratis; aan de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten. Meer informatie over het programma en de uitvoerenden is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Andriescantorij en -orkest uit Amerongen

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-12-08 15:38:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar