Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Rondine Winds Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Kerstconcert Rondine Winds
Datum:
8 december 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 15u
Omschrijving:

'Kerkconcerten Nederland' organiseert op zondag 8 december 2013 om 20.15 uur een romantisch najaarsconcert met Rondine Winds o.l.v. Peter Gaasterland. In de 'Buiksloterkerk' aan het Buiksloterpad 10 in Amsterdam brengt het blazersensemble romantische, vrolijke en indrukwekkende muziek. Op het programma staan het Serenade voor 13 blazers van Richard Strauss (opus 7 ) en een serenade voor 10 blazers, violoncello en contrabas van Antonin Dvorak (opus 44, B77 ). Het ensemble gaat ook de uitdaging aan om de prachtige Suite (opus 4) voor 13 blazers van Richard Strauss ten gehore te brengen. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan activiteiten van de Stichting Cliniclowns Nederland. de stichting zet zich met de humor van de cliniclowns in om zieke en gehandicapte kinderen in Nederland plezierige verlichting te brengen bij hun ziek-zijn en/of handicap.



Rondine Winds
Rondine Winds is een gloednieuw professioneel blazersensemble o.l.v. Peter Gaasterland. De oorsprong van het harmonie-ensemble ligt in de tweede helft van de 18e eeuw. In die tijd waren er al groepjes blazers actief die achtergrondmuziek verzorgden bij feestjes en banketten van de adel. Veel componisten schreven werken of arrangeerden muziek voor deze "harmonie",die desgewenst kon worden uitgebreid met extra instrumenten. Een extra basinstrument zoals contrabas of contrafagot werd al snel gebruikelijk, en in later periodes werden ook wel een trompet of twee fluiten toegevoegd.

Rondine Winds neemt het publiek deze avond mee in de ontdekkingsreis naar juweeltjes van muziekstukken:

Strauss was een groot bewonderaar van Mozart en de langzame delen van diens serenades voor blazers zijn een duidelijk voorbeeld voor de jonge componist geweest. Dit eendelige schitterend geïnstrumenteerde, romantische jeugdwerk, de Serenade in Es majeur opus 7, diende aan het einde van het leven van Strauss op zijn beurt weer als voorbeeld voor twee grote composities voor blaasinstrumenten, een Symfonie en een Sonatine.

De Serenade voor blazers, violoncello en contrabas van Antonin Dvorák in D mineur opus 44 B77 is ondanks de toonsoort (d mineur) een vrolijk stuk. Het tweede deel is feitelijk een gracieuze volksdans. Het Andante heeft, verwantschap met het Adagio uit de Gran Partita van Mozart en het stuk eindigt met een geestige en virtuoze Finale.

De Suite opus 4 in Bes majeur voor blazers van Richard Strauss legde de grondslag voor Strauss' lange en grootse carrière als dirigent.


Cliniclowns: de kracht van een lach!

Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de activiteiten van de stichting Cliniclowns Nederland. De stichting zet zich, zonder subsidie en afhankelijk van particuliere donateurs en bedrijfssponsors, in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Naast activiteiten als circus Boemtata, een op maat gemaakte theaterattractie (College), de concerten, een scholentour en het zintuigen-orkest, is bij het grote publiek het meest bekend het humor-werk van de clowns. Zij bieden met hun spel de zieke en gehandicapte kinderen een moment van ontspanning. Want tussen de behandeling, de pijn en de vele beperkingen door is een lach hard nodig. Niet alleen omdat deze kinderen het verdienen, maar vooral omdat ze er veel baat bij hebben. Afleiding en plezier werken ontspannend en stressverlagend. Spelen is voor een kind de natuurlijke manier om zich te ontwikkelen en vervelende gebeurtenissen te verwerken. Dat is de kracht van de Cliniclownslach!

Voor meer informatie over de Cliniclowns : http://www.cliniclowns.nl/

Kaarten bestellen
Speciale Promotie Toegangsprijs : € 12,50 / CJP/65+ € 10,-
(voorverkoop) tel 035-6248488) of via de email : kerkconcerten@gmail.com

Kaarten verkrijgbaar bij aan de Kassa:
€ 17,50 / CJP/65+ € 15,-


Voor meer informatie over Kerkconcerten Nederland : http://kerkconcerten.jimdo.com/

Adres:
Buiksloterkerk, Buiksloterpad 10
Postcode:
1034VZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Dirigent: Peter Gaasterland

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00
Speciale actie:
Sint (via de Hema)

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
goed, vrij parkeren
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://kerkconcerten.jimdo.com/concertagenda/
Email adres:
kerkconcerten apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Rondine Winds o.l.v. Peter Gaasterland.
Telefoon:
06-11165292


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-12-04 17:27:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar