Christelijke Muziek & Concertagenda

Young Messiah - The Choir Company Zwolle, Overijssel


Naam:
Young Messiah - The Choir Company
Datum:
30 november 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:30u
Omschrijving:

In 1741 schrijft Georg Friedrich Händel een oratorium dat "Messiah" heet. De Messiah is één van de populairste werken in de klassieke muziek en is een absoluut meesterwerk.

In 1979 kwam de Engelse componist-arrangeur Tom Parker met een moderne bewerking; koor en orkest werden daartoe aangevuld met moderne solisten en een ritmesectie. “The Young Messiah”, uitgevoerd door The New London Chorale en Madeline Bell, Vicky Brown, George Chandler en Steve Jerome als solisten werd een wereldwijd succes. Ook in 2013, meer dan 30 jaar later, is het project nog steeds ongekend populair.

Na zes volle zalen in het najaar van 2012 kunt u The Young Messiah opnieuw live beleven. The Choir Company nodigt u van harte uit om het aansprekende verhaal over het leven van Jezus Christus, de Messias, Zijn verschijning op aarde, Zijn lijden, sterven en opstanding te komen beluisteren. In elke concertplaats staat een Choir Company projectkoor klaar- enthousiaste zangers en zangeressen uit alle delen van het land die, samen met de solisten, op hoog niveau de bekende liederen als “Every Valley”, “Unto Us A Child is Born”, “I know that My Redeemer Liveth” en het majestueuze “Hallelujah” zullen laten klinken.

Gedurende de eerste helft van de avond kunt u genieten van Dick Le Mair´s unieke `Impressions of a Pilgrimage` waarin u als luisteraar meegenomen wordt op reis langs de pelgrimsweg naar Santiago de Compostella. Al eeuwenlang verlaten pelgrims hun vertrouwde omgeving om, los van alles wat hen bindt, zichzelf en God te vinden. Muzikale indrukken voeren u mee, vanaf het eerste aarzelende besluit om de reis te gaan ondernemen, langs verschillende plekken en door zoveel emoties tot aan het eindpunt, de kathedraal van Santiago, waar het orgel klinkt en de reiziger het gevoel krijgt ´thuis´ te zijn gekomen bij zichzelf en bij God.

Het concert wordt begeleid door bekende musici als Peter van Essen (viool), Frans de Berg (toetsen), Lee Ann Vermeulen (toetsen), Aron de Lijster (basgitaar), Luca Genta (cello, tin whistle, blokfluit), Ruud van der Steen (percussie, slagwerk ) en Dick Le Mair (vibrafoon, percussie, slagwerk).


Reserveer hier je kaarten

Aanvang: 19:30 uur (LET OP: dit tijdstip wijkt af van het tijdstip dat wordt vermeld op de flyer.)
Zaal open: 18:45 uur

Toegang volwassenen: € 17,50 - kinderen t/m 12 jaar € 7,50.
Kaarten zijn te bestellen via www.events4christ.nl of 0297-237171

Tevens zijn kaarten te verkrijgen bij boek- en muziekwinkel de Fakkel, Vechtstraat 22, Zwolle,
en bij boek- en muziekhandel Lighthouse in de Geraniumstraat 14, Zwolle.



Adres: Sterrenkroos 56, Zwolle - Stadshagen

Adres:
Sterrenkroos 56
Postcode:
8043 NX
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Populair Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Peter van Essen (viool), Frans de Berg (toetsen), Lee Ann Vermeulen (toetsen), Aron de Lijster (basgitaar), Luca Genta (cello, tin whistle, blokfluit), Ruud van der Steen (percussie, slagwerk ) en Dick Le Mair (vibrafoon, percussie, slagwerk)

Entreeprijs:
€ 17,50


Internetadres:
http://www.fonteinconcerten.nl/concerten-concerten/youngmessiah.html
Meer concerten:
Alle concerten van fontijnconcerten.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-11-21 12:37:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar