Christelijke Muziek & Concertagenda

Winterreise - Wout Oosterkamp en Klára Würtz Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Winterreise - Wout Oosterkamp en Klára Würtz
Datum:
1 december 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Schubert's Winterreise is zonder twijfel één van de hoogtepunten uit de muziekliteratuur. Het is een zoektocht naar de kern van het bestaan, verwoord en verklankt in een cyclus van vierentwintig liederen op tekst van de romantische Duitse dichter Wilhelm Müller.

Bas-bariton Wout Oosterkamp weet met zijn muzikale vertelkunst luisteraars diep te raken. Samen met pianiste Klára Würtz vertolkt hij aan de vooravond van de winter Schuberts meesterwerk.

Plaats: Amstelkerk, Amstelveld 10, Amsterdam
Datum en tijd: zondag 1 december, 16:00 uur
Toegang: € 15,- vooraf | € 17,- aan de zaal
Reserveren: reserveren@woutoosterkamp.nl

Wout Oosterkamp (1950) studeerde zang en piano aan het Conservatorium Maastricht. In 1985 werd hem als eerste mannelijke zanger de Nederlandse Muziekprijs toegekend. Hij zong internationaal met bekende orkesten zoals het Concertgebouworkest, Berliner Symphoniker, Orchestre de Pays de la Loire, Academia di Santa Ceacilia Roma en vele bekende dirigenten.
Zijn repertoire omvat werken uit alle stijlperioden, ook zong hij veel hedendaagse werken. Van 1985 tot 2003 was Wout als hoofdvakdocent zang verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2004 trad hij toe tot de Minderbroeders Kapucijnen en combineert hij zijn vakkennis met spirituele beleving. Recentelijk is hij begonnen aan een beperkte terugkeer als uitvoerend musicus.


Klára Würtz (1965) begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen. Reeds als kind vertoonde zij een buitengewone affiniteit met het instrument. Op veertienjarige leeftijd werd Klára toegelaten tot de Franz Liszt Muziekacademie in Boedapest, waar zij studeerde aan de afdeling voor uitzonderlijk begaafde kinderen bij mevrouw Máthé. Klara gaf meer dan honderd concerten in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Sinds 1997 vormt Klára een succesvol duo met de Israëlische celliste Timora Rosler. Tevens is zij lid van het Klaviertrio Amsterdam en geeft ze les als hoofdvakdocente aan het Utrechts Conservatorium.

Adres:
Amstelkerk
Postcode:
1017JD
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument

Uitvoerenden:
Wout Oosterkamp, bariton
Klára Würtz, piano

Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.stadsherstel.nl/170/cultuuragenda/wout-oosterkamp-en-klra-wrtz/?id=2327
Email adres:
reserveren apenstaartje woutoosterkamp.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wout Oosterkamp.

Kaarten:
reserveren@woutoosterkamp.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-11-15 16:55:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar