Christelijke Muziek & Concertagenda

Britten en andere Britten Woerden, Utrecht


Naam:
Britten en andere Britten
Datum:
22 november 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Op vrijdag 22 november 2013 geeft het Woerdens Kamerkoor o.l.v. Willem Blonk in de Lutherse Kerk te Woerden een concert getiteld ‘Britten en andere Britten’. Het programma van dit concert is afgestemd op de datum waarop het uitgevoerd wordt. Op 22 november is het namelijk 100 jaar geleden dat de bekende Britse componist Benjamin Britten geboren werd. Van hem staan na de pauze een aantal liederen op het programma, zoals de uitdagende Five Flower Songs en de dubbelkorige Hymn to the Virgin.
Daarnaast is het op 22 november St. Cecilia’s dag. St. Cecilia is de patroon van musici. Vooral in Engelssprekende landen wordt aan deze dag veel aandacht geschonken d.m.v. concerten, al gebeurt dit in Nederland ook steeds meer. Het concert wordt daarom geopend met het slotkoor uit Ode to St. Cecilia (Welcome to all the pleasures) van Henry Purcell.

Een ensemble, samengesteld uit leerlingen van de kopgroep van Muziekschool het Klooster, zal, o.l.v. viooldocent Paul van der Reijden (speelt deze avond zelf altviool en orgel), dit stuk en het laatste stuk van het programma (‘O, the pleasures of the plain’ uit de opera Acis and Galatea van Händel) begeleiden. Daarnaast zal het ensemble vier instrumentale intermezzi verzorgen, passend in dit Engelse programma.

Naast genoemde muziek van Britten, Purcell en Händel, staat prachtige oude muziek van o.a. John Dowland, Orlando Gibbons, Thomas Morley en John Wilbye op het programma. Vermeldenswaard zijn ook de vier indrukwekkende ‘partsongs’ van Edward Elgar die het Woerdens Kamerkoor ten gehore brengt. Prachtige teksten over de mens en zijn gevoelens zijn door hem in een volbloed-romantische stijl getoonzet.

Zo´n uitgebreid programma kan alleen in een concert met pauze worden uitgevoerd. Een consumptie in de pauze is bij de toegangsprijs inbegrepen.

Adres:
Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
Postcode:
3441 ED
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
100ste geboortedag Benjamin Britten en St. Cecilia's day

Uitvoerenden:
Woerdens Kamerkoor o.l.v. Willem Blonk;
Ensemble van de Kopgroep van Muziekschool het Klooster te Woerden, bestaande uit Sanne van Dijke, blokfluit; Nicolette Rijkmans, dwarsfluit; Lotte Stikvoort, viool; Wietske Merlson, viool; Guido Boogaard, cello. Het ensemble staat onder leiding van Paul van der Reijden, altviool en orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 14,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.woerdenskamerkoor.nl
Email adres:
secretariaat apenstaartje woerdenskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Woerdens Kamerkoor.

Kaarten:
bij aanvang te koop in de kerk

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-11-06 13:01:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar