Christelijke Muziek & Concertagenda

Weihnachtsoratorium Deventer, Overijssel


Naam:
Weihnachtsoratorium
Datum:
8 december 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - u
Omschrijving:

Het Weihnachtsoratorium bestaat uit zes cantates die zijn geschreven voor zes opeenvolgende diensten, te beginnen op eerste Kerstdag en eindigend na de jaarwisseling op de zondag Epifanie. Samen omvatten ze het hele Kerstverhaal. Voor dit concert is de keuze gevallen op de delen 1, 2, 4 en 6, uitdagende werken voor orkest, koor en solisten.
Het concert opent met een feestelijke bezetting (met pauken en trompetten), passend bij het feest van Eerste Kerstdag . De tweede cantate is meer ingetogen, passend bij de nachtelijke scene met de herders op het veld. Onnavolgbaar is de wijze waarop Bach de twee werelden van herders en engelen naast elkaar heeft gezet en de eenwording van de goddelijke en de menselijke wereld muzikaal verklankt. Bijzonder aan cantate 4 is dat Bach hier twee hoorns laat meespelen. In het centrum van deze cantate staat de beroemde echo-aria. In het openingskoor van deel 6, keren de pauken en trompetten uit deel 1 weer terug. Het slotdeel is een muzikale synthese van het oratorium en symboliseert de triomfantelijke overwinning van Christus op het kwaad.

Adres:
Kleine Poot 7 Lebuinuskerk
Postcode:
7411PE
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Deventer Vocaal Ensemble onder leiding van Klaas Stok; Barokorkest Concerto d’Amsterdam en de solisten Hieke Meppelink (sopraan), Dorien Lievers (alt), Falco van Loon (tenor) en Jasper Schweppe (bas).

Entreeprijs volwassenen:
€ 27,50
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.deventervocaalensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Deventer Vocaal Ensemble.

Kaarten:
www.deventervocaalensemble.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-11-03 21:19:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar