Christelijke Muziek & Concertagenda

Jong vocaal talent in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Jong vocaal talent in Westerkerkmuziek
Datum:
26 oktober 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op zaterdag 26 oktober om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal een concert verzorgd door het jeugdkoor van de Koorschool Midden Gelderland onder leiding van Albert Wissink met medewerking van organist Erik van der Heijden. De jongeren van de koorschool hebben een breed repertoire; op het programma staan werken uit de renaissance van onder anderen Josquin des Prez en Schein. Ook van vroege Engelse componisten passeert een aantal liederen de revue. De tweede helft van het programma is ingeruimd voor hedendaagse muziek met prachtige a capella werken van onder anderen John Taverner, Vic Nees en Eric Whitacre. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

Adres:
Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Jongerenkoor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
A capella, lang geleden en nu

Uitvoerenden:
De Koorschool Midden-Gelderland is een zang- en kooropleiding voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 23 jaar en is gevestigd in Ede. Er wordt gewerkt met een zo breed mogelijk repertoire, waarbij het gezonde stemgebruik én de individuele vocale en muzikale ontwikkeling steeds voorop staan. Belangrijk is dat het enthousiast wordt aangeboden, goed zingbaar is, aanspreekt en dat de kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen. Het repertoire van het jeugdkoor is tot vier- of meerstemmig, begeleid of onbegeleid en omvat een groot aantal stijlen waaronder Gregoriaanse gezangen, werken van de Middeleeuwse kluizenares en componiste Hildegard von Bingen, composities van de Engelse twintigste eeuwse componist Benjamin Britten (o.a. Ceremony of Carols) en de hedendaagse ex King-Singer Bob Chilcott. Verder worden composities gezongen van artistiek leider Albert Wissink en compositieleraar aan de Hoge School voor de Kunsten Arnhem Dolf de Kinkelder en liederen uit bijvoorbeeld Afrika, Spanje, Japan en Korea.
Albert Wissink, muziekpedagoog, dirigent en componist, werd in 1954 geboren in 's-Heerenberg. Nadat hij aan de Pedagogische Academie in Doetinchem zijn onderwijsacte behaalde en enkele jaren als onderwijzer werkzaam was geweest, begon hij op latere leeftijd aan de studierichtingen schoolmuziek en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem. Al vanaf 14-jarige leeftijd is hij als dirigent werkzaam bij verschillende koren, maar sinds 1987 heeft hij van deze hobby zijn beroep gemaakt. Hij is oprichter en artistiek leider van de Koorschool Midden-Gelderland.
Erik van der Heijden ontving orgellessen van onder meer Bert Wisgerhof, Reitze Smits, Theo Jellema en Bert Matter. Tijdens cursussen in Zwitserland en Spanje verdiepte hij zich in 17de eeuwse klaviermuziek bij Jan Willem Jansen, Andres Cea Galan en Andrea Marcon.
Van zijn hand verschenen enkele boeken en diverse artikelen in binnen- en buitenlandse media over orgels. Hij gaf concerten in diverse Europese landen en in Siberië. Hij organiseerde twee keer het jaarlijkse internationale orgelcongres van de Gesellschaft der Orgelfreunde (Maastricht 2005, Münster 2010). Als adviseur was hij betrokken bij enkele orgelbouwprojecten. Sinds 1999 is hij als kerkmusicus verbonden aan de Taborkerk in Ede, waar hij naast een levendige kerkmuziekpraktijk ook concerten organiseert voor de serie ‘Avondmuziek’.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-10-18 22:12:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar