Christelijke Muziek & Concertagenda

Hemelse liefdesliederen Middelburg, Zeeland


Naam:
Hemelse liefdesliederen
Datum:
8 november 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - u
Omschrijving:

Begin november draait bij de Nederlandse Bachvereniging alles om de liefde. Van 2 tot en met 10 november reist het ensemble door Nederland met een programma met zeventiende-eeuwse liefdesmuziek. Het voert de luisteraar langs uiterste extase en diepe rouw. Want of het nu om geestelijke of wereldlijke liefde draait, de noten zijn even hartverscheurend.

Programma
Op het programma staan composities van onder meer Schütz, Schein, Monteverdi en Mazzocchi. Maar ook zelden uitgevoerde juweeltjes zoals O lucidissima dies van Giovanni Paolo Colonna en Anulo suo van Stefano Fabri voor twee sopranen, twee cornetti – houten blaasinstrumenten met een trompetmonstuk uit de Renaissance – en continuo. Dit laatste stuk is een ontdekking van Bruce Dickey, een van de twee cornettospelers. Hij zorgde in de jaren 70 voor een ware revival van dit bijzondere blaasinstrument en laat in dit programma horen hoe virtuoos een cornetto kan klinken.

Bezetting
Lauren Armishaw en Zsuzsi Tóth, sopraan; Bruce Dickey en Doron Sherwin, cornetto; Mieneke van der Velden, gamba; Siebe Henstra, orgel en klavecimbel; Fred Jacobs, theorbe.

Adres:
Oostkerk
Plaats:
Middelburg (Boek overnachting in Middelburg)
Dagje uit in Middelburg | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 26,50


Internetadres:
http://www.bachvereniging.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlandse Bachvereniging.
Telefoon:
030-2513413


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-10-18 17:23:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar