Christelijke Muziek & Concertagenda

Baltische Klanken Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Baltische Klanken
Datum:
9 november 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u

Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor Kunst na Arbeid geeft op 9 november a.s. een concert in de Trinitatiskapel. Op het programma staan Estlandse liederen, aangevuld met een tweetal instrumentale stukken van de beroemde Estlandse componist Arvo Pärt.

De liederen komen voort uit de eeuwenoude Baltische zangcultuur, die tijdens de Sovjet overheersing sterk werd onderdrukt. In 1995 werd Estland zelfstandig en bloeide de Baltische eigenheid weer op. Componisten kregen nu de vrijheid om hun werken vorm te geven zonder door censuur te worden getroffen. Ester Mägi en Veljo Tormis transformeerden die liederen in prachtige miniatuurtjes, die de sfeer van dit Baltische land op voortreffelijke wijze uitbeelden. Ze maakten er bijzondere liederen van zonder los te komen van de Baltische cultuur, maar brachten een vernieuwing, die in de rest van Europa de aandacht trekt.

Naast het volkse is ook altijd het religieuze in de Estlandse muziek aanwezig. Cyrillus Kreek verwoordde dit in een aantal psalmen, die qua klankkleur en dynamiek opstijgen tot hemelse sferen.

Aan het concert werken mee Caecila Boschman (vleugel) en Karin Dolman (altviool). De algehele leiding is in handen van dirigent Hans van der Toorn.

Adres:
Trinitatiskapel, Vriesestraat 20
Postcode:
3311 ET
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.kna-dordrecht.nl
Email adres:
fred.van.os apenstaartje kpnmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA.
Telefoon:
0786153083


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-10-17 17:48:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar