Christelijke Muziek & Concertagenda

BACH AAN HET WOORD Wachet auf, Ruft uns die Stimme Gouda, Zuid-Holland


Naam:
BACH AAN HET WOORD Wachet auf, Ruft uns die Stimme
Datum:
8 november 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:00u

Omschrijving:

Kamerkoor Ars Musica en Barokorkest Collegium di Giardino Musicale o.l.v. Patrick van der Linden presenteren op 8 november in Gouda het eerste programma van het vernieuwende meerjarenproject BACH AAN HET WOORD.

Het concert vangt aan om 20.30 en vindt plaats in de Sint Janskerk, Achter de Kerk 16 te Gouda.

Een muzikale liturgie waarin Bach aan het woord is en Bach aan het Woord wordt verbonden, dat is waar het in dit programma om draait. Vandaar de naam: BACH AAN HET WOORD. Een optimaal en ongebruikelijk gebruik van de ruimte wordt daarbij niet geschuwd. Tijdens de concerten wordt zo een bijzondere sfeer gecreëerd die het publiek zal meevoeren op deze muzikale reis.

BACH AAN HET WOORD
In BACH AAN HET WOORD vormen de geestelijke werken van Bach de spil van het programma. De centrale cantate voor de presentatieconcerten is BWV 140 ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme. Vanuit de thema’s van deze cantate worden parallellen getrokken naar composities van Sweelinck, Mendelssohn, Brahms, Reger en Distler. Tevens is er speciaal voor deze presentatieconcerten een opdrachtcompositie geschreven door Geerten Liefting, winnaar van het Hinsz compositieconcours 2013.

Kaarten
Voorafgaand aan het concert is er een inleiding op het concert. Deze begint om 19.30 uur. Het concert is om 20.30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen via www.kamerkoorarsmusica.nl , boekhandel Smit en boekhandel Verkaaik te Gouda Elke reservering heeft gegarandeerd goed zicht. Tevens zijn er kaarten aan de deur te koop. Kosten: E 17,-
1 november wordt het programma ook in de Augustijnenkerk te Dordrecht uitgevoerd.

Kamerkoor Ars Musica
Kamerkoor Ars Musica is onderdeel van Stichting Ars Musica. Vanaf de oprichting in 2008 staat het koor onder leiding van dirigent Patrick van der Linden. Jong, professioneel, flexibel en volop in ontwikkeling: dat zijn de kernwoorden die op Kamerkoor Ars Musica van toepassing zijn. In haar korte bestaan heeft Kamerkoor Ars Musica naam gemaakt met de kindervoorstelling ‘Bach’s zilveren bruiloft’, vele goed bezochte concerten en het Master and Pupilproject. BACH AAN HET WOORD is een programma waarmee het ensemble zich de komende jaren verder wil profileren.

Meerjarenproject
‘BACH AAN HET WOORD’ is een meerjarenproject: de komende jaren zullen er vele programma’s, concerten en CD-opnames volgen. Elk programma krijgt een opdrachtcompositie gekoppeld aan het kerkelijk jaar. Hedendaagse componisten wordt gevraagd nieuwe kerkmuziek te schrijven. Met dit project komt Bach aan het woord en wordt Bach aan het Woord verbonden.

Adres:
Sint Janskerk Achter de Kerk 16
Postcode:
2801JX
Plaats:
Gouda (Boek overnachting in Gouda)
Dagje uit in Gouda | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Kamerkoor Ars Musica, Barokorkest Collegium di Giardino Musicale olv Patrick van der Linden

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00


Internetadres:
http://www.kamerkoorarsmusica.nl
Email adres:
info apenstaartje stichtingarsmusica.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Ars Musica olv Patrick van der Linden.

Kaarten:
verkrijgbaar via www.kamerkoorarsmusica.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-10-16 21:01:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar