Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert op historisch Nicholsonorgel in Het Lichtpunt te Zutphen door Wim Ruessink Zutphen, Gelderland


Naam:
Orgelconcert op historisch Nicholsonorgel in Het Lichtpunt te Zutphen door Wim Ruessink
Datum:
15 november 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 20.30u
Omschrijving:

Wim Ruessink (*1965) studeerde van 1984-1990 aan het toenmalige Twents Conservatorium de hoofdvakken orgel (docerend en uitvoerend musicus) en kerkmuziek. Van 2008-2012 volgde hij aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) de opleiding tot beiaardier.
Hij was van 1997 tot 2006 als beleidsmedewerker protestantse kerkmuziek werkzaam bij de stichting Unisono te Utrecht.
Als cantor-organist is hij verbonden aan de Protestantse Gemeente te Winterswijk (Jacobskerk en Zonnebrinkkerk). Hij is beiaardier van de Jacobstoren te Winterswijk en de Oude Calixtustoren te Groenlo. Als artistiek leider is hij verbonden aan het door hem opgerichte Achterhoekse projectkoor OAZE en als dirigent leidt hij het Eibergs Mannenkoor te Eibergen. Wim Ruessink maakt deel uit van de redactie van het nieuwe Liedboek voor de Kerken dat in 2013 zal verschijnen.

In 1988 won hij de publieksprijs en een juryprijs in de Compositieprijsvraag Kerkmuziek. Sindsdien bleef hij groot- en kleinschalig componeren, voornamelijk kerkmuziek, maar ook werken voor orgel en andere instrumenten of ensembles. In 2005 componeerde hij in het kader van 60 jaar bevrijding het grootschalige werk PAX voor fanfare-orkest, groot koor en solist. In 1988 was hij één van de prijswinnaars van het Nationaal Orgelimprovisatieconcours te Bolsward. In 1990 en 1994 was hij deelnemer van het Internationaal Orgelimprovisatieconcours te Haarlem. Ruessink was winnaar van de culturele prijs van de gemeente Winterswijk 2005 vanwege zijn verdiensten voor de muziek in het algemeen en de kerkmuziek in het bijzonder. In 2012 won hij het beiaard-improvisatieconcours georganiseerd door de Nederlandse Klokkenspelvereniging (NKV) en de gemeente Goedereede.

Adres:
Willem Dreesstraat 4
Postcode:
7204 JP
Plaats:
Zutphen (Boek overnachting in Zutphen)
Dagje uit in Zutphen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek

Uitvoerenden:
Wim Ruessink

Entreeprijs volwassenen:
€ 7,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Wim Ruessink.
Telefoon:
06-15036279


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-03-01 19:55:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.