Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert op historisch Nicholsonorgel in Het Lichtpunt te Zutphen door Wilbert Berendsen Zutphen, Gelderland


Naam:
Orgelconcert op historisch Nicholsonorgel in Het Lichtpunt te Zutphen door Wilbert Berendsen
Datum:
17 oktober 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 20.30u
Omschrijving:

Wilbert Berendsen (1971) ontving zijn eerste orgellessen in 1985 van Nico Verrips te Meppel. Een jaar later won hij de tweede prijs tijdens het Orgelconcours voor amateurs te Meppel. Hij behaalde zijn diploma Docerend Musicus Orgel en Kerkmuziek in 1994 en Uitvoerend Musicus Orgel in 1997, na een studie bij Hans van Nieuwkoop aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Tijdens en direct na zijn studie voerde hij o.a. het volledige werk van Maurice Duruflé uit. Via masterclasses en zomercursussen specialiseerde hij zich in uiteenlopende stijlperioden: van de Portugese 17e eeuw (Joseph Bonet in Mont Blanc, Spanje), via Noordduitse barok (Hans Davidsson), Muffat (Michael Radulescu) tot aan César Franck (Jean Boyer en Pierre Cogen) en Messiaen (Hans-Ola Ericsson). In 2001 voltooide hij een studie Koordirectie bij De Lindenberg in Nijmegen. Van 2001 t/m 2004 volgde hij zanglessen bij Lida Dekkers. In 2007 was hij finalist van het Nationaal Improvisatieconcours in het Orgelpark en in 2008 nam hij deel aan het Internationaal Orgelimprovisatieconcours in Haarlem.

Wilbert Berendsen is cantor-organist van de Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Walcker-orgel uit 1916, docent aan de Muziekschool Oost-Gelderland en aan de Opleiding Kerkmuziek van de PKN te Doesburg. Hij geeft regelmatig concerten in Nederland en trad ook op in Duitsland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Tsjechië en Spanje; daarnaast is hij een veelgevraagd begeleider en continuospeler (orgel en klavecimbel).

Adres:
Willem Dreesstraat 4
Postcode:
7204 JP
Plaats:
Zutphen (Boek overnachting in Zutphen)
Dagje uit in Zutphen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek

Uitvoerenden:
Wilbert Berendsen

Entreeprijs volwassenen:
€ 7,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Wilbert Berendsen.
Telefoon:
06-15036279


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-03-01 19:53:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.