Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert op historisch Nicholsonorgel in Het Lichtpunt te Zutphen door Henk de Vries Zutphen, Gelderland


Naam:
Orgelconcert op historisch Nicholsonorgel in Het Lichtpunt te Zutphen door Henk de Vries
Datum:
7 februari 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 20.30u
Omschrijving:

Henk de Vries (1979) heeft hoofdvak Orgel gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen bij Johan Beeftink en Theo Jellema en studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie, piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Masterclasses heeft hij gevolgd bij o.a. Almut Rössler, Olivier Latry en Christophe Mantoux. Tevens studeerde hij, als tweede hoofdvak, Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Hij heeft in 2008 zijn tweejarige orgelspecialisatie met zeer goed gevolg afgerond voor de titel ´Master of Music´. Dit deed hij bij Theo Jellema, Jos van der Kooy en Prof. Wolgang Zerer aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Hochschule für Musik und Theater te Hamburg.

In 2011 is Henk Cum Laude afgestudeerd als Orgeladviseur aan de LOTO, de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur. Henk is als orgeladviseur lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland en betrokken bij de Commissie Orgelzaken (COZ) van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) in de PKN.

Ook is Henk werkzaam binnen de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici, de KVOK. Hij is actief als voorzitter voor de provinciale afdeling Groningen en als een van de redacteuren Orgelbouwnieuws voor vakblad Het Orgel.

Henk is als titulair organist verbonden aan de Petruskerk te Zuidbroek en bespeelt hier het prachtige Schnitger-Freytag orgel uit 1795. Hier is Henk ook te beluisteren op een CD die hij in 2009 heeft opgenomen na de restauratie van dit instrument. Op deze CD is o.a. de Nederlandse CD-première van de compositie “Vater Unser Im Himmelreich” (1963) van Manfred Kluge te beluisteren. Verder was hij te horen op radio 4, dit in opdracht van de NCRV.

Hij heeft met zijn orgelspel inmiddels een internationale concertpraktijk opgebouwd. Zo speelde hij concerten in o.a. België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Hongarije, Spanje: Gran Canaria en de Verenigde Staten van Amerika.

In september van 2012 speelde hij als finalist, geselecteerd uit 55 internationale inzendingen, tijdens het Internationale J.P. Sweelinckconcours in de Oude kerk van Amsterdam.

Tevens is hij actief als vaste begeleider van het vocale ensemble “Cantus Consort” uit Hardenberg, waarmee hij onlangs een concertreis heeft gemaakt naar Salisbury en Wells in Engeland. Hij heeft in 2011 samen met dirigent Edwin Velvis het projectkoor Dutch Choral Singers opgericht, een vocaal ensemble dat zowel Choral Evensongs als concerten zingt in Engeland.

Als kerkmusicus was hij, als lid van een redactionele werkgroep, nauw betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe liedboek van de PKN dat verschijnt in 2013.

Henk heeft een cursus Kerkmuzikale Vorming ontwikkeld welke hij aanbiedt in de provincie Groningen en spreekt in de noordelijke provincies regelmatig op uitnodiging van kerkelijke gemeenten over actuele kerkmuzikale thema’s.

Verder is hij als docent Liturgiek verbonden aan de opleiding Theologische Vorming voor Gemeenteleden te Groningen uitgaande van de PKN.

Adres:
Willem Dreesstraat 4
Postcode:
7204 JP
Plaats:
Zutphen (Boek overnachting in Zutphen)
Dagje uit in Zutphen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek

Uitvoerenden:
Henk de Vries

Entreeprijs volwassenen:
€ 7,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van T. van Hoogdalem.
Telefoon:
06-15036279


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-10-05 16:57:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar