Christelijke Muziek & Concertagenda

Light of Peace de mooiste muziekstukken van Karl Jenkins Someren, Noord-Brabant


Naam:
Light of Peace de mooiste muziekstukken van Karl Jenkins
Datum:
1 december 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
18:00u - 19:30u
http://youtu.be/yHwMHjv_H20
Omschrijving:

Light of Peace
Een concertbeleving voor oor én oog!

In november 2012 won de Gemengde Zangvereniging Arcen de stimuleringsprijs “Mens en Cultuur”, uitgereikt door de provincie Limburg. Uit deze waardering blijkt wel dat het koor garant staat voor kwaliteit en vernieuwing. Het komende najaar zal het koor weer van zich laten horen. In een co-productie met het gemengde koor Con Amore uit Someren-Eind zal “Light of Peace” ten gehore gebracht worden, een unieke concertbeleving.
Karl Jenkins is op dit moment de meest uitgevoerde, nog levende componist. Met zijn werk “The Armed Man - A Mass For Peace” brak hij in het jaar 2000 definitief door in de internationale koorwereld. Beide koren hebben “The Armed Man” meerdere malen met veel succes uitgevoerd. Voor de uitvoering van het grote koorwerk “Stabat Mater” werd door dirigent Roel Verheggen een symfonieorkest geformeerd, dat de naam Jenkins Sinfonietta kreeg. Inmiddels voerde de Gemengde Zangvereniging Arcen het Stabat Mater al 6 maal uit, in Kevelaer, Potsdam, Someren, Venlo en in Venray. Tijdens “Light of Peace” worden de mooiste delen uit 4 grote werken van Karl Jenkins gezongen. De 2 zangverenigingen tezamen vormen een koor van 100 zangers en zangeressen, dat wordt begeleid door het 45 leden tellende orkest Jenkins Sinfonietta.
Het is uniek te noemen dat het publiek tijdens één concert kan genieten van muziek uit 4 werken van Karl Jenkins, te weten “The Armed Man - A Mass For Peace”, “Stabat Mater”, “Stella Natalis” en zijn nieuwste werk “The Peacemakers”. Het is ook uniek dat het publiek daarnaast visueel wordt verwend met prachtig licht. Output Audio zal het interieur van de 2 kerken waarin de concerten worden gegeven op indrukwekkende wijze in sfeervol licht zetten. Elk muziekwerk krijgt zo zijn eigen sfeer mee.
Met recht wordt “Light of Peace” een concertbelevenis voor oor én oog, waarbij de toegankelijke en betoverende muziek van Karl Jenkins de hoofdmoot vormt.

Adres:
Lambertuskerk
Postcode:
5711GV
Plaats:
Someren (Boek overnachting in Someren)
Dagje uit in Someren | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Gemengde Zangvereniging Arcen, Con-Amore-Someren, Jenkins Sinmfonietta orkest

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.gzarcen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gemengde Zangvereniging Arcen.
Telefoon:
077-4733335

Kaarten:
http://www.gzarcen.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-10-04 15:44:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar