Christelijke Muziek & Concertagenda

Barokcantates van Bach en Telemann Kloetinge, Zeeland


Naam:
Barokcantates van Bach en Telemann
Datum:
5 oktober 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 00u
Omschrijving:

Op zaterdagavond 5 oktober 2013 organiseert stichting Woord en Daad een barokconcert in de Geerteskerk in Kloetinge. Barokensemble Consort of Voices brengt een afwisselend programma met barokcantates van Bach en Telemann. Na concerten met Engelse en Italiaanse Barokmuziek, is het ensemble weer terug bij haar roots: muziek van Bach en tijdgenoten. Vocale solisten zijn de sopraan Sarah Abrams, alt Marja de Waard, tenor Paul Kieviet en bas Ralph Looij.

Het thema van het concert is ‘Mit Fried und Freud…’, naar het gelijknamige koraal van Martin Luther. Op het programma staat de cantate ‘Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’ (Actus Tragicus) en het motet ‘O Jesu Christ, meins Lebens Licht’ van J.S. Bach. Van zijn tijdgenoot Georg Philipp Telemann staan de zelden uitgevoerde cantates ‘Ach, wie nichtig, ach, wie flüchtig’ en ‘Du, aber Daniël, gehe hin’ op het programma.

Actus Tragicus is een meesterwerk van de 22-jarige Bach. De bezetting van 2 blokfluiten en 2 viola da gamba’s roept in dit werk een bijzondere klankkleur op. Ook in het werk van Telemann spelen deze instrumenten een belangrijke rol, met als hoogtepunt de indrukwekkende sopraanaria ‘Brecht, ihr müden Augenlieder’.

Consort of Voices bestaat naast acht zangers uit een uitgebreide instrumentale bezetting van blokfluiten, hobo, viool, 2 viola da gamba’s, fagot, cello en kistorgel. Het ensemble speelt op barokinstrumenten en verdiept zich grondig in historische uitvoeringspraktijk van barokmuziek. Consort of Voices gaf sinds 2010 in Zeeland enkele succesvolle concerten met cantates van Bach, Buxtehude, Bruhns en Weckmann, onbekende Italiaanse barokmuziek en recent een programma met muziek van Blow en Purcell.

Het concert wordt begint om 20:00 uur (kerk open: 19:30 uur). Kaarten kosten 10 euro (inclusief pauzedrankje) en zijn te reserveren via de website van Consort of Voices. Meer informatie is te vinden op www.consortofvoices.nl.

Adres:
Geerteskerkplein 24
Postcode:
4481 AN
Plaats:
Kloetinge (Boek overnachting in Kloetinge)
Dagje uit in Kloetinge | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.consortofvoices.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Consort of Voices, barokensemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-09-25 22:57:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar