Christelijke Muziek & Concertagenda

Bach torenhoog Utrecht, Utrecht


Naam:
Bach torenhoog
Datum:
29 september 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.30u - 17.30u
Omschrijving:

Op 29 september staat het hoofdkantoor van de Rabobank Nederland aan de Croeselaan in Utrecht volledig in het teken van cultuur. Samen met partner de Nederlandse Bachvereniging presenteert de Rabobank die zondag ‘Bach torenhoog’.

Bach torenhoog is een tournee langs alle 24 toonsoorten, de basis van de westerse muziek. Twaalf klavecinisten spelen het eerste deel van Bachs Wohltemperierte Klavier. Op elke verdieping staat een andere toonsoort, een andere sfeer, centraal. U hoort er telkens een prelude en een fuga. Bach liet in de preludes zijn fantasie de vrije loop, om in de fuga\'s zijn mathematische hoogstandjes te verrichten. In de Kunstzone is de collectietentoonstelling conceptuele kunst te zien (gratis voor bezoekers van Bach torenhoog).

Lancering All of Bach
De Nederlandse Bachvereniging lanceert hiermee All of Bach, een bijzonder initiatief waarin de komende 10 jaar alle werken van Bach zullen worden uitgevoerd en met een schat aan extra informatie online toegankelijk zullen worden gemaakt voor de hele wereld. De opnames starten dit seizoen, in mei zal het platform online gaan.

Bijwonen
Bij de tournee door de torens is plaats voor maximaal 250 mensen. In verschillende tijdslots reist u van beneden naar boven met een groep van 50 mensen. Zo kan iedereen alles goed zien en horen. Kaarten kosten € 22,00 per tijdslot. Een kwartier voor aanvang van elk tijdslot is er ontvangst met koffie en thee.

Omdat er aardig wat trappen gelopen moeten worden, is het evenement helaas niet geschikt voor mindervaliden.

Adres:
Croeselaan 18
Postcode:
3521 CB
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
€ 22,00

Rolstoeltoegankelijk:
Nee

Internetadres:
http://www.bachvereniging.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlandse Bachvereniging.
Telefoon:
030-2513413


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-09-16 11:06:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar