Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert voor (alt-)viool en orgel Veenendaal, Utrecht


Naam:
Concert voor (alt-)viool en orgel
Datum:
21 september 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 21 september vindt om 16.00 uur in de Westerkerk, Goudvink 2, het eerste concert plaats in de vierde serie Westerkerkmuziek Veenendaal. Lodewike van der Steen speelt zowel viool als altviool en achter de klavieren van het orgel neemt de Tielse organist Jonathan Kooman plaats. Op het programma staan barokke werken van Buxtehude, Telemann en Bach en uit de romantiek is muziek van Robert Schumann en Josef Rheinberger geprogrammeerd. De laatste componist is vooral bekend geworden door zijn orgelwerken, maar hij schreef ook veel muziek waarin het orgel gecombineerd wordt met andere instrumenten, zoals hier in de Suite voor viool en orgel. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Barokke en romantische werken voor (alt)viool en orgel

Uitvoerenden:
Lodewike van der Steen (1984) studeerde in 2010 af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar zij haar Bachelor diploma behaalde. Daarna vervolgde zij haar studie met een tweejarige Bachelor altvioolopleiding, die zij in 2012 afrondde. Zij speelde veel in orkesten, waaronder I Romantici, het Nederlands strijkersgilde, het Domstad jeugdorkest, het Amersfoorts jeugdorkest en het Nationaal Jeugdorkest. Na haar studie is Lodewike een lespraktijk voor viool en altviool begonnen, speelt ze in een vast strijkkwartet en treedt ze op met een vaste pianiste.
Jonathan Kooman studeerde hoofdvak orgel en bijvak piano, eveneens aan het Conservatorium in Tilburg. Hoofdvaklessen ontving hij van Bram Beekman en Henco de Berg. Hij behaalde de diploma’s Eerste Fase en Tweede Fase. Tijdens zijn Tweede Fase verdiepte hij zich onder meer in de muziek van de Franse componist Olivier Messiaen. Jonathan is organist van de St. Maartenskerk te Tiel (Bätz-Witte-orgel uit 1854). Hij is begeleider en continuospeler van Cantatekoor Bilthoven en van het Tiels Vocaal Ensemble. Daarnaast begeleidt hij regelmatig andere koren en solisten en speelt solo orgelconcerten, zowel in binnen- als buitenland.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-09-13 21:44:37

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar