Christelijke Muziek & Concertagenda

Slotconcert 1e nationaal altvioolcongres Deventer, Overijssel


Naam:
Slotconcert 1e nationaal altvioolcongres
Datum:
21 september 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:30u
Omschrijving:

De binnenstad van Deventer kan zich verheugen op een landelijke cultuurprimeur, wanneer de Dutch Viola Society op zaterdag 21 september in de Fermerie het 1e Nationaal Altvioolcongres organiseert, met steun van de gemeente Deventer en het VSB fonds.

Het congres is bedoeld voor iedereen die van de altviool houdt: Jong, oud, amateur of professional. Er worden lezingen en groepslessen gegeven door bekende altviolisten, waaronder Esther Apituley en de Boy Edgar prijswinnaar van dit jaar, jazz-altist Oene van Geel. Er wordt ook een ''altvioolrace'' gehouden, om de snelste renditie van een berucht repertoirestuk van Paul Hindemith neer te zetten, en een workshop over het voorkomen van podiumangst met Wieke Karsten.

Het afsluitende avondconcert in de Lebuinuskerk wordt verzorgd door de jonge Noorse altviolist Eivind Holtsmark Ringstad (18), winnaar van het concours "Eurovision Young Musician of the year 2012?, Hij wordt begeleid door de nederlandse pianist Daniel Kramer. Het programma bevat altvioolklassiekers van o.a. Hummel, Schubert en Vieuxtemps. Daarnaast speelt Ringstad een nieuwe bewerking (voor altviool) van de zeer virtuose vioolsuite van Christian Sinding. Ringstads naar verluidt verbijsterende renditie van dit stuk wordt door kenners getipt als een staaltje waarmee hij op een wereldwijde doorbraak mag hopen.

Dit concert, mede gesteund door het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken, is dus een zeldzame kans om een internationale ster in wording te zien. De kaartjes voor dit concert zijn los van het congres in de voorverkoop verkrijgbaar bij het VVV kantoor van Deventer, maar kunnen op de avond zelf ook aan de deur gekocht worden. Let op, het concert begint om 19.30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of kijkt u naar onze website:

http://dutchviolasociety.nl/eerste-nationaal-altvioolcongres/

Adres:
Kleine Poot 7
Postcode:
7411 PE
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.dutchviolasociety.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Eivind Holtsmark Ringstad.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-09-10 01:12:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar