Christelijke Muziek & Concertagenda

Europa vanuit Vlaanderen Heilig Landstichting, Gelderland


Naam:
Europa vanuit Vlaanderen
Datum:
22 september 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:30u
Omschrijving:

In het weekend van 21 & 22 september 2013 organiseert het Vlaams Cultureel Kwartier Nijmegen in samenwerking met Intervalli een festival van renaissancemuziek.
Dit derde festival (na de succesvolle edities van 2007 en 2011) heeft als motto: EUROPA VANUIT VLAANDEREN.

Op zaterdag 21 september om 20u15 treedt het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde ensemble Intervalli op onder leiding van de bekende Vlaamse musicus Erik Van Nevel, en met medewerking van Paul Smit (renaissancetrombone) en Hanneke Waardenburg (viola da gamba). In dit concert (Cenakelkerk, Heilig Landstichting) wordt het Requiem van Francisco Guerrero ten gehore gebracht. De Spaanse polyfonie heeft veel te danken aan de capilla flamenca van keizer Karel V, die zijn eigen Vlaamse musici meenam naar Madrid, waar zij hun muziekstijl introduceerden. Spaanse componisten als Guerrero en Morales mogen terecht de erfgenamen van de Vlaamse polyfonisten worden genoemd.
Voorafgaand aan dit concert zal het ensemble Antigoon het publiek verwelkomen op het Pastoor Rabouplein met vrolijke volksmuziek uit Vlaanderen.
Op zondagochtend om 11u30 treedt Kris Verhelst, een zeer gewaardeerde Vlaamse klaveciniste, op in de prachtig gerestaureerde kapel Onder de Bogen op het terrein van Dekkerswald. Zij zal muziek ten gehore brengen van componisten uit de Lage Landen (Sweelinck, Cornet) en Engelse virginalisten, die -gevlucht uit Engeland- in Brussel en Antwerpen een veilig heenkomen hadden gevonden.
Er zal gelegenheid zijn om in het aangrenzende theehuis na dit recital koffie of thee te drinken. Ook aan te bevelen bij mooi nazomerweer: van Dekkerswald naar de Cenakelkerk wandelen om daar om 15 uur het concert van kamerkoor Mnemosyne onder leiding van Koen van der Meer bij te wonen: Ave Maria, vinum bonum est. Motetten en misdelen van Hildegard von Bingen en Dufay tot Lassus en Sweelinck, een overzicht van vijf generaties componisten, waarin de evolutie van de muziekstijlen van de late middeleeuwen tot de late renaissance duidelijk gestalte zal krijgen.

Adres:
Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1
Postcode:
6564BP
Plaats:
Heilig Landstichting (Boek overnachting in Heilig Landstichting)
Dagje uit in Heilig Landstichting | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kamerkoor Mnemosyne

Entreeprijs:
€ 17,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.intervalli.eu
Email adres:
e_dyckhoff apenstaartje wish.net
Meer concerten:
Alle concerten van Mnemosyne.
Telefoon:
0243786788

Kaarten:
17,50

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-08-25 20:14:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar