Christelijke Muziek & Concertagenda

‘Jong Talent uit de Lage Landen’ Slotconcert o.l.v. Pieter Vis Antwerpen, Antwerpen


Naam:
‘Jong Talent uit de Lage Landen’ Slotconcert o.l.v. Pieter Vis
Datum:
24 augustus 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 16.00u
Omschrijving:

‘Jong Talent uit de Lage Landen’
Slotconcert

Zaterdagmiddag 24 augustus 2013, 14.30 uur,

Definitief valt doek na 10 jaar ‘Jong Talent uit de Lage Landen’ voor organisator Pieter Vis

Antwerpen - Na ruim 100 middagconcerten in de afgelopen 10 jaren valt in het oude stadscentrum van Antwerpen definitief het doek voor deze succesvolle zomerserie ‘Vrije Inloopconcerten - Jong Talent uit de Lage Landen’. Op het slotconcert van 24 augustus. treden o.a. de 13-jarige piano-talent Rangel Silaev uit Nederland op naast de 19-jarige Pieter-Jan Koninckx uit Mol Rauw. Koninckx deed voor het eerst in 2007 mee aan deze succesvolle serie als een voormalig Wiener Sängeknaben o.l.v. concertzanger Dr. Pieter Vis. De zomerserie vond toen nog plaats in de St.-Carolus Borromeuskerk. Na de brand in 2009 verplaatste de Elza Vis-De Clercq Stichting haar concerten naar de gastvrije St.-Andrieskerk. Verder hoort u op dit middagrecital nog de uit Berchem afkomstige klarinettist Michael Evans en zijn jongere broer Alexander Evans, piano. Op het programma prijken namen van o.a. Bach, Brahms, Debussy, Liszt, Prokofjev en Rachmaninov e.v. a.

Rangel Silaev is geboren op 5 maart 2000 in Venray en volgt vanaf 2010 tweemaal per week pianolessen op de Young Musicians Academy (YMA), Conservatorium Tilburg bij de vermaarde Russische pianiste en pedagoge Jelena Bazova. Zijn eerste compositie- en improvisatielessen kreeg hij van Ad Maas te Eindhoven en vanaf 2012 aan het Conservatorium Tilburg bij Kees van den Berg. In 2011 volgde hij bij professor Spektr Boris Isakovich van het Conservatorium te Minsk in Wit-Rusland en bij de Poolse pianist Marek Drenowski een pianocurssus. Als jongste deelnemer werd Rangel toegelaten in 2011 bij René Eckhardt, dit ter voorbereiding van het Ton de Leeuw Festival en bij Jochem Geene Aan nog diverse Masterclasssen deed hij mee zoals bij Wibi Soerjadi, Jan Vayne, de Italiaanse pianiste Irene Russo en landgenoot Andree Gallo, Mila Baslawskaja en Jan Wijn. Als 13-jarige is hij o.a. winnaar van het concours Mozart 2009; Finalist van het concours Jeune Dominique 2010 en winnaar van het Prinses Christina Concours 2012 Maastricht met een speciale prijs van MCN voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie. Hij behaalde een 2de plaats op het Steinway pianoconcours 2012. Hij is winnaar van het Solistenprijs Haydn Strijk Orkest bij Peter de Grote Festival; En kreeg de 1e prijs in de ‘Beat the Best’ van John the Mol Production Tv-show; hij werd 2de bij het concours Vrienden Cultuurprijs 2012, en een van de winnaars van Meesterproef van het Concours Classic Young Masters 2012 in De Doelen. Van Rangels verschenen een solo- cd en een DVD, deze zijn vandaag te koop!

Pieter-Jan Koninckx (1994) woont in Mol-Rauw, prov. Antwerpen. Als jongenssopraan maakte hij een internationale carrière. Toch ontplooide zijn muzikaliteit in 2012 zich in de richting van klassieke pianoliteratuur. In dat jaar volgde Pieter-Jan een masterclass bij de vermaarde meesterpianist Daniël Wayenberg, die hem prees voor zijn pianospel. Pieter-Jan studeert thans aan het Antwerpse Conservatorium bij de bekende Braziliaanse concertpianiste Eliane Rodrigues.
Tijdens zijn jongenssopraanperiode tussen 2005 en 2007 was Pieter-Jan bij het koor van de Wiener Sängerknaben. Hij zong o.a. bij de Wiener Staatsoper en Wiener Volksoper als één van de drie knapen in Mozarts ‘Die Zauberflöte’. Eveneens soleerde hij als 12-jarige sopraansolist tijdens de Salzburger Festspiele 2006-2007 en op diverse concerten van het Wiener Sängerknabenchor te Japan en Mexico. Na zijn terugkeer in 2007 in Vlaanderen kwam hij onder mentorschap van concertzanger dr. Pieter Vis. Tijdens diens serie Vrije-inloopconcerten 2007- 2010 te Antwerpen zong Pieter-Jan samen met hem duetten en debuteerde hij tevens als pianostudent.

Michael W. F. Evans (klarinet) kwam als oudste van de drie broers Evans in 1987 ter wereld in Mortsel (prov. Antwerpen). Hij volgde het secundair onderwijs in de Verenigde Staten en in Frankrijk en behaalde het certificaat ‘Sociale Wetenschappen’ aan de Open University (GB). Daarna volgde hij 1 jaar psychologie aan de Open University (GB) en vervolgens 5 jaar cursus Muziektheorie tot einde 2e cyclus. Daarnaast bespeelt Michael de klarinet en studeerde aan het Nationaal Conservatorium te Chartres in Frankrijk. Vervolgens deed hij BA European Studies (Frans, Duits en Politieke Wetenschappen) aan the University of Leicester (GB). Michael behaalde zijn diploma Nederlands (EU niveau B2), Linguapolis, aan de Universiteit van Antwerpen. Zijn BA ontving hij op de International Relations aan de Lancaster University, Lancaster (GB). Naast Engels (zijn moedertaal) beheerst hij het Nederlands, Frans en Duits. Van 2002 tot 2003 werkte Michael als acteur in de Verenigde Staten en ook als receptionist en verkoper in het ‘Dream Wrights Family Theatre’ te York-Pennsylvania. Als assistent-onderzoeker functioneerde Michael bij de telefonie in 2011 van ‘Intersperience’ in Lancaster.

Alexander Evans (piano) zag op 9 november 1995 als jongste van het gezin Evans het levenslicht. Op zijn vijfde jaar begon hij met pianolessen in Amerika (1997-2003). Tot aan 2008 volgde hij pianolessen aan het Conservatorium van Chartres (Frankrijk) bij Lydia Tanguy. Daarnaast legde hij zich toe op het vioolspel bij Priscille Achet-Sarette en volgde een dansopleiding. Sinds het ogenblik dat Alexander met zijn familie in 2008 naar Berchem bij Antwerpen verhuisde, zet hij zijn pianostudie voort aan het AMWD (Academie van Muziek, Woord, en Dans) te Mortsel bij Jean Paul Vanden Driesche en viool bij Marie-Paule Smeysters. Alexanders interesse reikt van Bach, Mozart, Satie, Debussy tot Chopin, Sjostakovitsj, Pozzoli en Phillip Glas tot Jazz en Blues. Hij vindt het heerlijk om met zijn twee oudere broers samen muziek te maken en op te treden. Naast muziek, blijkt tekenen en schilderen een belangrijke liefhebberij te zijn, die hij van zijn moeder meekreeg.

Programmering onder voorbehoud samengesteld! - * = 1ste uitvoering in Vlaanderen - Antwerpen © 2013
Programmaboekje € 2,-; er wordt ook een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten van dit middagconcert,
De duur van dit concert is circa 70 minuten met een korte pauze.


***********************************************

Het 6e Advents-Kerstconcert is in de St.-Andrieskerk; op 8 december 2013 aanv.: 15.30 uur; voorverkoop € 10,- a/d kerk 12,-.
Zie: www.elzavisdeclercqstichting.nl / www.ovv.be / www.topa.be
Organisatie: Elza Vis-De Clercq Stichting i. s.w. met VZW St.-Andrieskerk 2000

Adres:
St.-Andrieskerk Antwerpen
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Anders
Soort:
Piano (meer pianoconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Rangel Silaev, 13 j.; en Pieter-Jan Koninckx, piano; Michael Evans, klarinet en Alexander Evans, piano.

Entreeprijs:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
pyoterriba apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van vzw St.-Andries 2000.
Telefoon:
0032-+474-704658


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-08-17 08:33:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar