Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Urbanuskerk Nes a-d Amstel Nes aan de Amstel, Noord-Holland


Naam:
Orgelconcert Urbanuskerk Nes a-d Amstel
Datum:
22 september 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.15u - 15.15u
Omschrijving:

Matthias Havinga studeerde orgel bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde als master of music. Hij voltooide tevens zijn studie piano aan hetzelfde conservatorium bij Marcel Baudet. Verder studeerde hij kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart. Matthias won verschillende prijzen op internationale orgelconcoursen, onder meer het Third Kotka International Organ Competition in Finland 2009. Hij concerteert in Binnen- en buitenland een maakte veel radio-opnamen voor Nederlandse zenders. Hij heeft intussen twee cd’s op zijn naam staan, J.S. Bach-Italian Concertos en acht passacaglia’s uit verschillende stijlperioden. Matthias speelde met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en trad op als solist in het Concertgebouw en de Philharmonie te Haarlem. Hij is organist-titulaire van het Bätz-orgel uit 1830 in de Ronde Lutherse kerk te Amsterdam en is als dirigent-organist verbonden aan de Lutherse Augustanakerk te Amsterdam.
www.Matthiashavinga.com

Hester Groenleer studeerde blokfluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Paul Leenhouts.
Zij behaalde haar bachelor- en haar master of Music diploma cum laude. Zij richt zich op moderne improvisatiekunst, hedendaagse kamermuziek en renaissanceconsort repertoire. Verder studeerde zij nog aan het New England Conservatory (USA).
Zij speelt in verschillende ensembles: The Royal Wind Music, Seldom Sene, Trio Tritone en samen met Matthias Havinga vormt zij een duo.
Met The Royal Wind Music was ze prijswinnaar tijdens de finale van De Vriendenkranscompetitie van het Concertgebouw en het Concertgebouworkest. Zij trad solistisch op tijdens de doopplechtigheid van H.K.H. prinses Ariane der Nederlanden.
www.hestergroenleer.com

Tijdens het concert van 22 september 2013 worden werken gespeeld van Jacob van Eyk, Louis Vierne, Matthew Locke, Wolfgang A. Mozart, Joseph Haydn, Johann S. Bach en Hendrik Andriessen. Hester en Matthias zullen ook samen een improvisatie geven.
www.vriendenurbanuskerknes.nl
e-mail info@vriendenurbanuskerknes.nl

Adres:
Amsteldijk Zuid 145
Postcode:
1189VL
Plaats:
Nes aan de Amstel (Boek overnachting in Nes aan de Amstel)
Dagje uit in Nes aan de Amstel | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Nee
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.vriendenurbanuskerknes.nl
Email adres:
info apenstaartje vriendenurbanuskerknes.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Matthias Havinga, orgel en Hester Groenleer, blokfluit.
Telefoon:
0206400149 of 0610387188


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-08-14 11:24:44

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar