Christelijke Muziek & Concertagenda

11-jarige pianiste Juliette-Constance Riebeek treedt bij Pieter Vis op Antwerpen, Antwerpen


Naam:
11-jarige pianiste Juliette-Constance Riebeek treedt bij Pieter Vis op
Datum:
17 augustus 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:00u - 16.00u
Omschrijving:

Pieter Vis presenteert de 11-jarige pianiste Juliette-Constance Riebeek
en haar Russische moeder de pedagoge pianiste Tatiana Chevtchouk op het 6e middagconcert

Op het 6e gehouden Vrije Inloopconcert a.s. zaterdagmiddag 17 augustus, treden er twee pianisten op, het zijn de 11-jarige Juliette-Constance Riebeek en haar moeder Tatiana Chevtchouk uit Amsterdam. Als afwisseling zingt de mezzosopraan Wijnie Puijk uit Geldermalsen enkele klassieke liederen en wordt ze begeleidt door de nog zeer vitale 88-jarige pianist, mr. Luc Simons uit Sliedrecht.
Deze serie is in het kader van het laatst gehouden ‘Klassiek Festival Jong Amateur Talent uit de Lage Landen’. Het optreden begint om 14.30 uur en eindigt circa 16.30 uur. De toegang is gratis maar er wordt wel een collecte gehouden voor deze serie Vrije Inloopconcerten. Vanwege de hoge onkosten vraagt men € 2,- voor het programmaboekje. De presentatie en regie zijn in handen van de Nederlandse concertzanger Pieter Vis. Door het grote succes in de afgelopen tien jaar is deze serie Vrije Inloopconcerten voor jong talent een open podium geworden. Helaas, maar na 10 jaar, verdwijnt deze unieke muziekserie uit het oude Stadscentrum van Antwerpen.

Tien jaar geleden richtte de Nederlandse musicoloog-concertzanger Dr. HC. Mus. Pieter Vis deze middagconcerten in de St.-Carolus Borromeuskerk. Maar na de brand in 2010 verplaatste de zanger zijn muziekoptreden naar een ander Godshuis en wel in de 16de eeuwse laatgotische St.-Andrieskerk. Het middagoptreden duurt hooguit anderhalf uur met een korte pauze. Het zijn o.a. jonge musici die aan het begin van een solocarrière staan. Zo traden er diverse winnaars op van het Prinses Christina Concours. Pianowerken o.a. van Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin, Franz Liszt alsook van Russische toondichters. Het slotconcert vindt plaats op zaterdagmiddag 24 augustus. De kerkdeuren aan de Waaistraat 5 gaan een half uur voor aanvang open. Informaties op de website van
www.topa.be / www.ovv.be / www.elzavisdeclercqstichting.nl / gsm. 0032-+474-704658.

Adres:
St.-Andrieskerk
Postcode:
3991 GK
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Email adres:
pyoterriba apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van VZW St.-Andries 2000.
Telefoon:
0623149414


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-08-04 08:14:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar