Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Margreeth Chr. de Jong Barneveld, Gelderland


Naam:
Orgelconcert Margreeth Chr. de Jong
Datum:
1 augustus 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 0u
Omschrijving:

Het programma bevat, naast eigen werken, muziek van Bach, Kuhnau en Haydn. Het programma begint met een ‘Bijbelse sonate’ van Kuhnau, een prachtige uitbeelding van het verhaal over David en Goliath. De angst voor de reus, het kinderlijke vertrouwen van David en de blijdschap na de overwinning worden muzikaal vertolkt. Na het ‘Nun danket alle Gott’ van J.S. Bach speelt De Jong een eigen preludium en fuga over ‘Grosser Gott, wir loben Dich’ (Grote God, wij loven U). Vervolgens worden er van de Oostenrijkse componist Haydn een aantal stukken gespeeld voor ‘flötenuhr’, een klein orgeltje in een klok. Het programma wordt afgesloten met de bekende partita’s over Psalm 42 van Margreet Chr. de Jong.

Het volledige programma vindt u op onze website, www.intermezzobarneveld.nl

Adres:
Oude Kerk
Postcode:
3772CX
Plaats:
Barneveld (Boek overnachting in Barneveld)
Dagje uit in Barneveld | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)

Uitvoerenden:
Margreeth Chr. de Jong behaalde in 1986 aan het Rotterdams Conservatorium de diploma’s kerkmuziek, docerend musicus orgel en uitvoerend musicus orgel, gewaardeerd met het cijfer 10. Zij vervolgde haar studie bij Guy Bovet te Zwitserland, alsmede bij Jean Langlais en Marie-Louise Jaquet-Langlais aan de Schola Cantorum te Parijs, waar zij in 1988 de Prix de Virtuosité met de hoogste waardering behaalde. In hetzelfde jaar behaalde ze eerste prijzen te Parijs en Haarlem. In 1994 werd zij vanwege haar verdiensten voor de Franse orgelcultuur door de Société Académique “Arts - Sciences - Lettres” te Parijs met de zilveren medaille onderscheiden.
Margreeth Chr. de Jong is kerkmusicus van de Nieuwe Kerk te Middelburg. Zij geeft vele concerten en heeft 12 cd’s opgenomen. Als componist van orgel – en vocale muziek publiceert zij bij diverse uitgevers in binnen- en buitenland. Margreeth de Jong doceert orgel en solfège aan University College Roosevelt te Middelburg.

Entreeprijs volwassenen:
€ 6,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.intermezzobarneveld.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Intermezzo Barneveld.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-07-30 08:53:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar