Christelijke Muziek & Concertagenda

Barokconcert 'Generation 1685': Bach, Handel en Scarlatti Biggekerke, Zeeland


Naam:
Barokconcert 'Generation 1685': Bach, Handel en Scarlatti
Datum:
27 juli 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Ensemble “Les Idées Heureuses" bestaande uit Marco Ketels, blokfluit en André Poortvliet, klavecimbel geeft op 27 juli 2013 (20.00 uur) in de Dorpskerk te Biggekerke een zomeravondconcert met barokmuziek.


Noem het toeval, lot of voorzienigheid, feit is en blijft dat het jaar 1685 de geboorte zag van drie barokikonen van wie er twee niet meer dan een maand schelen, dicht bij elkaar in de buurt woonden, elkaar echter nooit gezien of gehoord hebben. We hebben het hier over Bach en Händel.


Domenico Scarlatti is de jongste van de drie: deze liet honderden sonata’s voor klavecimbel na en zo is hij ook het bekendst geworden in onze tijd. Zijn roem als klavecinist is niet verwonderlijk, aangezien deze componist ooit aan een wedstrijd deelnam in het improviseren op klavecimbel en orgel en als concurrent...George Frederic Handel had. De jury vond Handel beter op het orgel, maar op het klavecimbel staakten de stemmen.


Händel, bekend van zijn Water Music, Music for the Royal Fireworks, de Messiah en tientallen opera’s, heeft een zestal sonates geschreven die specifiek voor de blokfluit (flauto) bedoeld zijn; twee daarvan laten we deze avond klinken.


Johann Sebastian Bach behoeft eigenlijk geen introductie en dat bewijzen ook zijn slechts zelden uitgevoerde fluitsonates: ze behoren tot de beste sonates van de Hoog Barok. Een ander zeer interessant oevre van Bach vormen zijn concertbewerkingen: van bekende en minder bekende componisten bewerkte Bach hun soloconcerten voor klavecimbel: het klavecimbel is hier dus solist en begeleider in één.



Het jonge ensemble “Les Idées Heureuses” (2012) neemt u mee op ontdekkingstocht naar de wereld van deze kamersonates en suites en willen u graag de onmiskenbare kwaliteit van deze kleine werken laten ervaren. Zowel André Poortvliet als Marco Ketels zijn specialisten op het gebied van de barokmuziek en verlenen in verschillende ensembles in Zeeland en omstreken hun medewerking als solist of begeleider.


Praktische informatie: het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de dorpskerk van Biggekerke (kerk open om 19.30 uur). De entréeprijs is 5 euro (kinderen tot en met 12 jaar 3 euro) inclusief pauzedrankje.

Adres:
Dorpskerk, Kerkplein 1
Postcode:
4373 AB
Plaats:
Biggekerke (Boek overnachting in Biggekerke)
Dagje uit in Biggekerke | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs volwassenen:
€ 5,00
Entreeprijs kinderen:
€ 3,00


Meer concerten:
Alle concerten van ensemble Les Ideés Heureuses.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-07-23 20:04:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar