Christelijke Muziek & Concertagenda

Jaap Zwart concerteert op orgels in St.-Joriskerk Amersfoort, Utrecht


Naam:
Jaap Zwart concerteert op orgels in St.-Joriskerk
Datum:
30 juli 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.15u
Omschrijving:

Jaap Zwart concerteert op orgels in St.-Joriskerk

AMERSFOORT – Op dinsdag 30 juli concerteert de bekende organist Jaap Zwart op alle orgels van de St.-Joriskerk. Op het koororgel klinkt het variatiewerk Bergamasca van Samuel Scheidt, waarna op het orgelpositief een Voluntary van John Stanley wordt gespeeld. Op het hoofdorgel wordt achtereenvolgens muziek vertolkt van Jacob Bijster (Fantasie en Fuga over Palm 68), Albert de Klerk (Vijf Inventionen), César Franck (Pièce Héroïque en de Fantaisie in C) en Camille Saint-Saëns (een Allegretto). Het concert wordt besloten met de Final van César Franck: een overrompelend orgelwerk, mede door het extatische hoofdthema dat al direct op het pedaal wordt ingezet.

Jaap Zwart geeft jaarlijks vele concerten in Nederland en laat tijdens deze concerten blijken een breed repertoire uit te kunnen voeren: van oude muziek tot aan het romantische repertoire. Als kerkorganist is Jaap Zwart verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem, de Grote Kerk in Harderwijk en de Zuiderkerk in Zwolle; ook begeleidt hij regelmatig diensten op het Schnitger-orgel van de Grote of St. Michaëlskerk in Zwolle.
Daarnaast is Jaap Zwart een gerenommeerd docent. Hij begon zijn carrière aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Later ging hij als theoriedocent aan de slag bij het Utrechts Conservatorium, waar hij tot 2010 werkzaam was. Momenteel is Jaap Zwart als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam in de vakken theorie, improvisatie en analytisch studeren. Tevens is hij verbonden aan de vakgroep voor het hoofdvak theorie.

Het concert begint om 20.00 uur
De toegangsprijs is € 8,00. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree.

Adres:
St. Joriskerk Hof 1
Postcode:
3811CW
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 8,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.joriskerk.com
Email adres:
gajonkman apenstaartje ziggo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Culturele Commissie St.-Joriskerk Amersfoort.
Telefoon:
030-8774133


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-07-19 16:40:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar