Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Jaap Remmelzwaal c.s. Amersfoort, Utrecht


Naam:
Orgelconcert Jaap Remmelzwaal c.s.
Datum:
13 juli 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15u - 00u
Omschrijving:

Beroemd ‘Dubbelconcert’ van Bach in St.-Joriskerk

AMERSFOORT – Op zaterdagmiddag 13 juli vindt in de St.-Joriskerk een bijzonder inloopconcert plaats met o.m.het beroemde ‘Dubbelconcert’ van Joh.Seb. Bach in d-Moll voor 2 violen, strijkers en basso continuo.
De solisten zijn twee zeer getalenteerde violisten: Heleen Knoop en Alies van der Hoeven, die in de ‘vertaling’ van het concerto worden bijgestaan door Laurens Knoop op contrabas en Jaap Remmelzwaal op clavecimbel. Zij spelen allen op prachtige instrumenten, waarvan er enige in bruikleen beschikbaar zijn gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).
Naast Bachs dubbelconcert worden negen van de 15 tweestemmige Inventionen van Bach uitgevoerd in een instrumentale afwisseling: vier op viool en contrabas en vijf op clavecimbel (een kopie van een instrument van Andreas Ruckers uit 1644). Van de Engelse barokcomponist Henry Eccles wordt een sonate voor (oorspronkelijk) viola da gamba en basso continuo vertolkt, waarvan de eerste twee delen op contrabas en de laatste twee delen op viool worden gespeeld (met begeleiding op clavecimbel).
Naast dit alles worden nog vijf onbekende, maar muzikaal zeer verrassende jeugdwerkjes van Händel ten gehore gebracht, uit diens “Zwölf Fantasien und vier Stücke” die afkomstig zijn uit de nalatenschap van de in 1836 overleden Zwitserse muziekuitgever en componist Hans Georg Nägeli.

Het concert begint om 15.00 uur en is vrij toegankelijk, met na afloop een collecte.

Adres:
Hof 1
Postcode:
3811CW
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Orkest


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.joriskerk.com
Email adres:
gajonkman apenstaartje ziggo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Culturele Commissie St.-Joriskerk Amersfoort.
Telefoon:
0308774133


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-07-13 10:52:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar