Christelijke Muziek & Concertagenda

Pieter Vis brengt Concert met Marialiederen in St.-Andrieskerk Antwerpen, Antwerpen


Naam:
Pieter Vis brengt Concert met Marialiederen in St.-Andrieskerk
Datum:
11 augustus 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17.00u
Omschrijving:

2de lustrumjaar Muzikale viering van Maria ten Hemelopneming

‘De mooiste Maria-liederen van alle tijden’ o.l.v. Pieter Vis met kleine plechtige ommegang.

Extra middagconcert op zondag 11 augustus: 14.30 – 16.00 uur; Toegang € 5,- p.p. inclusief programmaboekje.
Marialiederen van alle tijden en uit vele landen met vooraf een kleine processie o.l.v. pastoor Drs. Rudi Mannaerts. m.m.v. het R.-K. Dameskoor St. Antoniusparochie uit Dordrecht o.l.v. Wendeline Wilmink. Verder werken mee de sopraanzangeres Laure Campion, piano, Michel Asselmans, bariton en piano; en de Nederlandse sopranen Eline Bos en Wijnie Puijk aan de vleugel begeleidt door Luc Simons. Dirk Van Bell, viool; Michael, klarinet, zijn broer Alexander Evans, en Pieter-Jan Koninckx piano naast Peter Possemiers, orgel. De muzikale leiding is bij Pieter Vis. De Bloemen voor het Maria Beeld worden zoals gewoonlijk weer geleverd door ‘Bloemist Vervoort’ uit Berchem & Lier. Het Mariaconcert op zondagmiddag staat geheel in het teken van de komende viering van Maria ten Hemelopneming op 15 augustus. Er vindt vooraf een kleine ommegang plaats onder aanvoering van de pastoor van de St.-Andrieskerk, kunsthistoricus Drs. Rudi Mannaerts. Dit concert kan gezien worden als een der hoogtepunten in de laatst gehouden zomerserie ‘Vrije Inloopconcerten voor Jong Amateur Talent’.


Solozang, koorzang instrumentaal en samenzang op Mariaconcert.

Pastoor Mannaerts is de juiste persoon om deze devotie van korte gezongen processie in goede banen te leiden. De grijze muren van dit historische Godshuis heeft hij weer tot een kleurigpalet weten te brengen. Met zijn welluidende stem laat deze priester de oude gewelven zinderen met zijn sympathieke zangstem. Het R.-K. Dameskoor St.-Antoniusparochie uit Dordrecht o.l.v. Wendeline Wilmink werkt voor de derde maal mee. De soli- en duettenzang worden o.a. gezongen door de Mechelse pianist en zanger Michel Asselmans samen met Laure Campion, sopraan, ingevuld. Ook 2 sopranen uit Nederland werken te weten Eline Bos uit Ede en Wijnie Puijk uit Geldermalsen met de 87-jarige pianist Mr. Luc Simons. Er zijn ook instrumentale intermezzo’s door Michael Evans, een getalenteerde klarinettist en zijn broer Alexander aan de piano. Pieter-Jan Koninckx en Dirk van Bell, violist, spelen enkele werken van de toondichter Petros Psaris. Bekende Maria-liederen worden met ze allen gezongen en begeleid door de organist Peter Possemiers o.l.v. Pieter Vis.

In 2014 viert de Elza Vis –De Clercq Stichting haar 25-jarig bestaan.

Het is voor de laatste keer (in het 2de lustrumjaar) dat Pieter Vis de serie zomer inloopconcerten organiseert. Deze middagoptredens (ruim 150 concerten in de afgelopen 10 jaar) trokken ruim 49.000 bezoekers vanuit geheel Vlaanderen alsook over zijn grenzen. De Elza Vis-De Clercq Stichting afd. Antwerpse Kunstvrienden bereidt zich voor om de in de volksmond genoemde ‘Kerk der Armen’ (Parochie van Miserie) op 8 december haar 6de traditionele kerstconcert in deze sfeervolle kerk te houden.



Toegangskaarten € 5.- aan de kerk!

Voorverkoop Toegangskaarten ‘Kerstconcert 8 december 2013’ vanaf 1 nov. 2013; €10 p.p. overmaken op rekening met vermelding 6e Kerstconcert 2013 Antwerpse Kunstvrienden’ van KBC BE95 7450 2912 8058 EUR / Kaartverkoop: Secr. Ward Steffens 0497.48.64.76; ward@wardsteffens.com / Informatie: Pyoterriba@gmail.com / Dr. Pieter Vis, GSM 0474-704658 / Website: elzavisdeclercqstichting.nl / website www.topa.be / www.ovv.be / www.uitinvlaanderen.be

Adres:
St.-Andrieskerk Waaistraat 5
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Anders
Soort:
Ambrosiaans (meer Ambrosiaans)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
pyoterriba apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van VZW St.-Andrieskerk 2000.
Telefoon:
0623149414


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-07-11 08:46:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar