Christelijke Muziek & Concertagenda

Wandelconcert: van orgel naar orgel in de Hoflaan - R'dam Kralingen Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Wandelconcert: van orgel naar orgel in de Hoflaan - R'dam Kralingen
Datum:
12 juli 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

In de kerken op de beide hoeken van de lommerrijke Hoflaan vindt op vrijdagavond 12 juli het traditionele Wandelconcert plaats in de Zomerorgelserie 2013. Dit is de gelegenheid om op één avond de orgels en de kerken in dit mooie deel van Kralingen, dat grotendeels uit het begin van de vorige eeuw stamt, te komen beluisteren en bezichtigen. Dit keer verwisselen de beide organisten van de twee kerken van orgelbank.

De mystiek van de Sint Lambertuskerk

In de Sint Lambertuskerk begint het concert. Wouter van der Wilt, de vaste cantor-organist van de Hoflaankerk, bespeelt daar het Maarschalkerweerdorgel. De mystieke sfeer van de kerk wordt versterkt door de intieme klank van dit orgel met Frans-romantisch karakter. Van der Wilt speelt een bijpassend programma met werken uit de 19e eeuw van Franck, Mendelssohn-Bartoldy en Rheinberger. Hij begint met een improvisatie.

Wandelen naar de Hoflaankerk

Na afloop van het recital in de Sint Lambertuskerk volgt een wandeling van tien minuten door de mooie Hoflaan met haar groene bladerdak en 19-eeuwse panden. Na de koffiepauze in de Hoflaankerk zet organist Eric Koevoets, de dirigent-organist van de Sint Lambertuskerk, het Wandelconcert op het Van Vulpenorgel voort. Koevoets speelt op dit neo-barokke orgel een programma met werken van Johann Sebastian Bach.

Waar en wanneer?

De Sint Lambertuskerk met de ingang aan de Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen opent haar deuren op vrijdag 12 juli a.s. om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar een gift is uiteraard zeer welkom. Voor meer informatie kunt u terecht bij Cintha de Vreede van ‘Venster op muziek in de Lambertus’ (06-27536859), of op de websites www.lambertus-rotterdam.nl en www.hoflaankerk.nl

Adres:
Sint Lambertuskerk
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Wouter van der Wilt, orgel
Eric Koevoets, orgel

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Email adres:
cinthadevreede apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting 'Venster op muziek in de Lambertus'.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-06-24 19:22:03

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.