Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert Veenendaals Kamerkoor Veenendaal, Utrecht


Naam:
Concert Veenendaals Kamerkoor
Datum:
29 juni 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

‘Zomer’ met Veenendaals Kamerkoor in Westerkerkmuziek
Het Veenendaals Kamerkoor zal op zaterdagmiddag 29 juni om 16.00 uur een concert geven in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal. Het koor staat o.l.v. gastdirigente Marjon van der Linden en de organist Karel Demoet verleent zijn medewerking.
Zo vlak voor de zomervakantie wordt u een zomers concert aangeboden met muziek die alle gevoelens van voorjaar en zomer aanspreekt. U kunt luisteren naar liederen van onder anderen Engelse componisten als Elgar, Vaughan Williams en Stanford, Franse liederen van Saint-Saëns en werk van de Duitse componisten Schumann, Rheinberger en Mendelssohn-Bartholdy. Een afwisselend programma met dan weer verstilde klanken en vervolgens uitbundige liederen over de schoonheid van de natuur, het leven en de liefde. Verder kunt u genieten van enkele zomerse intermezzi op het Skrabl orgel van de Westerkerk door organist Karel Demoet met werken van L. Vierne, Ch.M. Widor en C.P.E. Bach.
De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang. Zie voor het programma en andere informatie de website www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Zomer

Uitvoerenden:
Het Veenendaals kamerkoor bestaat momenteel uit 27 zangers en zangeressen en staat sinds 1 september 2007 onder leiding van Herman Mussche. Het concert van 29 juni 2013 wordt geleid door gastdirigente Marjon van der Linden. Op het repertoire van het koor staan zowel bekende als onbekende werken uit alle muzikale perioden, zowel a-capella als met instrumentale begeleiding en/of vocale solisten. Het koor stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de uitvoeringen.
Marjon van der Linden behaalde zowel haar Bachelor als haar Master of Music in Koordirectie cum laude aan het Utrechts Conservatorium bij Rob Vermeulen. Zij is dirigent van Cantatekoor Wageningen, het christelijk gemengd koor Euphonia, Kleinkoor Euphonia en het kinder- en jeugdkoor Jedidja, alle te Vlaardingen, en de koren van de Academie Muzikaal Talent in Utrecht. Daarnaast is ze artistiek leider van Koorschool Ars Musica, met locaties in Ridderkerk, Hardinxveld-Giessendam en Gouda en van het Jong Meisjeskoor. In het verleden heeft ze nog diverse andere koren gedirigeerd waaronder enkele kamerkoren.
Karel Demoet studeerde orgel, klavecimbel, kerkmuziek en koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en Arnhem. Hij is cantor-organist van de Marcuskerk en organist van de Oranjekapel, beide in Utrecht en artistiek leider van The Utrecht Company of Music, opgericht in 2011. Hij is ook dirigent van kamerkoor En Suite en gastdirigent van Ab Novembris.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-06-22 12:42:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar