Christelijke Muziek & Concertagenda

Requiem van Faure Venray, Limburg


Naam:
Requiem van Faure
Datum:
26 mei 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.30u - 17.30u
Omschrijving:

Venray – Op zondagmiddag 26 mei organiseren de Zangers van St. Frans een voorjaarsconcert. Zij brengen onder meer het bekende Requiem van Gabriel Fauré ten gehore. Het belooft een muzikaal zeer afwisselende middag te worden met het Genneps Vocaal Ensemble en het nieuw opgerichte kamerkoor Cappella Attico als gastkoren. Het concert vindt plaats in de Paterskerk aan de leunseweg in Venray en start om 15.30u. Entree is €12.50 of in de voorverkoop €10 via kaarten@zangersvansintfrans.com of 06-54652134.
De afgelopen maanden hebben de Zangers van St. Frans hard gewerkt aan het Requiem, een compositie die is opgebouwd rondom het overbekende Pie Jesu. Het hoopvol en harmonisch klinkende muziekstuk werd al eerder door oprichter Wim Buys met de Zangers van Sint Frans uitgevoerd. Nu is het de beurt aan dirigent Ad de Vries, die sinds anderhalf jaar met veel overtuiging en dynamiek het koor leidt.
De Zangers van St. Frans zijn een groep enthousiaste jongeren tussen de 7 en 40 jaar die klassiek en kerkelijk zingen. Het koor, ooit opgericht als jongenskoortje, bestaat dit jaar 54 jaar en heeft sinds haar oprichting vele hoogtepunten gekend, waaronder de vele concerten en buitenlandreizen.
Het Genneps Vocaal Ensemble is een in 1961 opgericht mannenkoor. In de vijftig jaar van haar bestaan heeft dit koor een goede reputatie opgebouwd en staat het inmiddels bekend om zijn bronsgroene klankkleur. Cappella Attico is een nieuw opgericht kamerkoortje, dat bestaat uit ambitieuze amateurzangers en –zangeressen. Het koor zingt een uitdagend repertoire dat reikt vanaf de 16e eeuw tot in de 21e eeuw en klassieke muziek omvat, zowel geestelijk als
wereldlijk.

Adres:
Leunseweg 5
Postcode:
5802 CE
Plaats:
Venray (Boek overnachting in Venray)
Dagje uit in Venray | Activiteiten Limburg

Provincie:
Limburg

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.zangersvansintfrans.com
Meer concerten:
Alle concerten van Zangers van sint Frans.
Telefoon:
06-54652134


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-05-22 08:58:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar