Christelijke Muziek & Concertagenda

Noorderlicht - Zweeds Topkoor in Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Noorderlicht - Zweeds Topkoor in Amsterdam
Datum:
23 mei 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22u
Omschrijving:

Zweeds kamerkoor in Amsterdam.

‘Musikhögskolans Kammarkör’ uit Piteå (Zweden) onder leiding van Erik Westberg is van 23 tot 26 mei op tournee in Nederland en zingt op donderdag 23 mei om 20.15 uur in de Waalse Kerk. Het brengt een gevarieerd programma met moderne Scandinavische koorwerken met medewerking van pianiste Nigar Charkazova en same-zanger Krister Stoor.

‘Musikhögskolans Kammarkör’ bestaat uit 25 zangers die alle aan het conservatorium van Piteå studeren. Door de Zweedse koortraditie zingen zij van jongs af aan in koorverband en is het niveau van het koor vergelijkbaar met een professioneel niveau. Zij zijn op tournee geweest door de hele wereld en hebben meerdere cd’s uitgebracht. Het koor is in 1990 opgericht door dirigent Erik Westberg. Hij wordt beschouwd als een van de beste dirigenten van Zweden op dit moment.
Bij het concert van 23 mei verlenen pianiste Nigar Charkazova en same-zanger Krister Stoor bijzondere medewerking.

Sprookjesachtig programma
Op het programma van het koor staan negentiende- en twintigste-eeuwse koorwerken van componisten als Emil Råberg (Ouverture), Sven-David Sandström (To see a world) en Wilhelm Stenhammar (Vårnatt).
Centraal staat het indrukwekkende Regn og rusk og rosenbusk van Bo Holten voor achtstemmig koor en vier solisten. Het gaat over dagelijkse vreugde en verdriet en is gecomponeerd op een tekst van H.C. Andersen.
Verder krijgen het Scandinavische landschap en de Noord-Scandinavische folklore een plaats in het programma. Zo wordt een Finse zonsopkomst verklankt in Auringon Noustessa van Toivo Kuula en klinkt een traditionele ‘Joik’ uit Lapland in Jan Sandströms Biegga Louhte, met een solo door same-zanger Krister Stoor.
Musikhögskolans Kammarkör, dirigent Erik Westberg, pianiste Nigar Charkazova en Krister Stoor staan garant voor een buitengewoon, bijzonder en boeiend concert.

Adres:
Waalse kerk, Walenpleintje 159
Postcode:
1012JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.waalsekerk-amsterdam.nl/agenda.htm
Meer concerten:
Alle concerten van Musikhogskolans Kammerkor Pitea, Zweden.
Telefoon:
0513416473


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-05-16 18:24:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar