Christelijke Muziek & Concertagenda

'Wagner in Kralingen' met Eric Koevoets en Jenny Haisma Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
'Wagner in Kralingen' met Eric Koevoets en Jenny Haisma
Datum:
28 mei 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u

Omschrijving:

Wagner in Kralingen – concert en cd-presentatie

Rotterdam-Kralingen - Richard Wagner staat centraal in twee concerten in de Sint Lambertuskerk. Het eerste daarvan vindt plaats op dinsdag 28 mei. Organist Eric Koevoets en sopraan Jenny Haisma brengen de Wesendoncklieder van Wagner ten gehore. Koevoets speelt daarnaast in een eigen transcriptie voor orgel het wonderschone ‘Vorspiel zu Parsifal’. Dit is ook één van de werken, die op de nieuwe CD ‘Voix céleste’ van Eric Koevoets te beluisteren is en die na afloop van het concert wordt gepresenteerd.

Wagner is onlosmakelijk verbonden met Kralingen. Op een steenworp afstand van de Sint Lambertuskerk vind je de Wagnerhof, een voorname buurt met tien villa’s in Art Decostijl met op de gevels de namen van Wagner en diens opera’s. Het Maarschalkerweerdorgel uit de Sint Lambertuskerk stamt uit dezelfde periode (1900). Het is verrassend hoe de sensibele klank van het orgel geheel aansluit bij de aangrijpende klanken van de Wagneropera’s. Vandaar dat in twee concerten op respectievelijk dinsdag 28 mei en dinsdag 25 juni, 200 jaar na zijn geboortedag, Richard Wagner het thema is.

Op het concert van dinsdag 28 mei wordt de muziek van Wagner omringd door de mysterieuze waternymfen, Naïades, van Louis Vierne en het ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’ van de schoonvader van Wagner, Franz Liszt. Aansluitend aan het concert wordt de eerste CD overhandigd. Daarna is er nog gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten. De CD is dan te verkrijgen voor € 15,--.

Adres:
Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)

Uitvoerenden:
Eric Koevoets, orgel;
Jenny Haisma, sopraan

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Email adres:
cinthadevreede apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting 'Venster op muziek in de Lambertus'.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-05-24 15:14:52

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar